Nutricionistica Alma u Rovišću održala dva predavanja: ‘Nužno je da što više pričamo o zdravlju i prehrani’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE –  Jučer je u Kulturnom centru Rovišće poznata bjelovarska nutricionistica Alma Bunić održala dva zanimljiva predavanja. Na prvom predavanju fokus je bio na zdravlju žena, a na drugom prehrana sportaša.  

-Izabrala sam ove dvije teme jer su različite, a pokrivaju veliko područje. Nužno je da počnemo što više pričati o zdravlju žena iznad 35 godina jer od tada se žene počinju ili mogu početi suočavati s nekim problemima koje je teško razumjeti, stoga mislim da je edukacija glavna u tome da nam u konačnici bude lakše i da znamo što nam se događa s tijelom kada smo iznad 35 godina – kazala je Alma i dodaje. 

-Što se tiče sportske prehrane, uvijek je dobro pričati o tome jer sportaši često nisu skloni hranit se zdravije, stoga treba objasniti zašto je to iznimno važno – kazala je nutricionistica Alma koja je rekla da uvijek vlada podjednaki interes za oba predavanja. 

Slavko Prišćan, načelnik Općine Rovišće pozdravio je sve okupljene na predavanjima te je istaknuo važnost ovakvih edukacija.

-Mi u našem Kulturnom centru imamo brojna događanja, evo sada smo pozvali Almu Bunić koja je održala predavanje o zdravlju žena i prehrani sportaša. Svi znamo koliko su žene važne u našem društvu i bitno je ovaku edukaciju organizirati. Što se tiče prehrane, ona je važna za sve, a posebno za sportaš, oni moraju moraju znati koliko je prehrana važna za uspjeh, moraju znati što su proteini, minerali, enzimi i zato su ovakve edukacije važne – kazao je, između ostalog, načelnik Prišćan. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!