Kapela ima opsežan plan uređenja cesta na svom području

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KAPELA – Općina Kapela ima 26 naselja koja su razvedena što znači i da je prometna infrastruktura gotovo pa Sizifov posao. Ipak, nedavno je otvorena asfaltirana cesta Kapela-Stara Diklenica, asfalt će dobiti dionica Gornji Mosti-Glogovac, a radi se i na drugim spojevima prema Koprivničko-križevačkoj županiji.

-Na tom raskrižju je desno Glogovac, a lijevo je Jagnjedovac. Na tom potezu prema Jagnjedovcu je ostalo još 1.200 metara i to je naša cesta, a tu moram zahvaliti glavnom vatrogasnom zapovjedniku Slavku Tucakoviću jer on lobira kod tamošnjeg načelnika da oni asfaltiraju svojih 1.800 metara da spojimo cestu, a svima nama će to biti najkraći put do Koprivnice – kaže načelnik Danijel Kovačec.

Dio posla na općinskim cestama je pak gotov.

-Asfaltirali smo cestu u Pavlin Kloštru 1.200 metara, Pavlin Kloštar-Prevale poznata cesta lokalna Džanka što je oko 80 tisuća eura vrijedna investicija, asfaltirali smo prvu dionicu ceste u Starčevljanima nekih 600 metara, cesta je proširena na pet metara i odrađena je priprema za nogostup što je investicija od 80 tisuća eura – navodi Kovačec.

Na red će doći i cesta u Jabučeti, Novoj Diklenici za vinograde kao i dionica Gornje Plavnice-Starčevljani.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!