U Čazmi osnovan Konjički klub Arion! Evo detalja…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Čazma ima još jedan konjički klub. Riječ je o nedavno osnovanom Konjičkom klubu Arion, koji okuplja dvadesetak članova s čazmanskog i okolnih područja. Većinom je riječ o već iskusnim jahačima, osvajačima nagrada s dosadašnjih utrka daljinskog jahanja i sličnih utrka.

-Konjički klub Arion osnovan je s ciljem bavljenja konjima, zabave, ali i natjecanja. Od raznih aktivnosti kojima se bavimo; boravak s konjima, škole jahanja, privatni treninzi, terenska jahanja, turističke ture na konjima i sl., fokusiramo se i na natjecateljski dio ovog sporta, što je u našem slučaju daljinsko jahanje. Daljinsko jahanje, iako jedna zaista zahtjevna disciplina, nama je jako zanimljiva, zato smo se prvenstveno i odvažili na ovaj korak te odlučili pokrenuti konjički klub kako bismo omogućili zainteresiranima da se okušaju u ovom sportu. Željeli bismo pokazati da to nije samo “sjedi i jaši”, već da je potrebno puno volje, rada i truda, a pogotovo timskog rada kako bismo nešto postigli. Nadamo se dobrim rezultatima u budućnosti i veselimo se nadolazećim sezonama – poručuju članovi novoga konjičkoga kluba, čiji je predsjednik Ivan Hlebec Ivkanec.

Iako je tek osnovan, Konjički klub Arion, u suradnji s Konjičkim klubom Challenge već organizira utrku. Riječ je o trećem Moslavina endurance trailu, utrci na brdskom terenu kroz šumsko područje Moslavačke gore koja će se održati u subotu, 4. studenoga.

Za sve zainteresirane, prijave su do 1.11., na broj telefona 099/682- 0180.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!