Gradnja velikopisaničkog vrtića ulazi u završnu fazu, otkrili smo kada bi trebao biti gotov

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA PISANICA – Gradnja velikopisaničkog vrtića ulazi u završnu fazu. Načelnik Fredi Pali osvrnuo se na radove.

– Dosta je složen projekt u smislu same izgradnje jer se nadograđuje na postojeću zgradu Općine gdje je već postojeća infrastruktura: od struje, od vodovoda, od plina. Zgrada se doslovce sječe na pola pa smo imali i dosta radova koji su eventualno bili i nepredviđeni u smislu tog infrastrukturnog dijela – rekao je Pali.

Iz Općine kažu kako radovi tijeku svojim tokom te da ništa ne kasni, dok je u slučaju kašnjenja praksa vrlo jasna – penali. Ugovorom kojim su se izvođači radova obvezali poštivati rokove stoji kako bi radovi trebali biti gotovi do kraja veljače – dodaje.

Osim suradnje Općina Veliki Grđevac i Općine Velika Pisanica na pripojenju komunalnih tvrtki, ove dvije općine pripojiti će i dječje vrtiće. Pali spajanje smatra vrlo dobrim potezom i ističe kako dobro funkcionira, a dotakao se i spajanja dječjih vrtića.

– Tako ćemo na području ove naše dvije općine imati dva vrlo kvalitetna dječja vrtića tako da će naša djeca s područja i Grđevca i Velike Pisanice imati gdje biti – kaže.

– Pokazujemo primjerom da mogu funkcionirati dvije lokalne jedinice zajedno. Za sve projekte koji su zajednički vezani i koji su dobri, zašto ne bi zajedno radili i aplicirali – zaključio je načelnik Pali.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!