Općina nastavlja voditi brigu o prometnicama na svom području

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Najkritičnija cesta na području općine Veliki Grđevac koja se prva mora dovesti u red je ona između naselja Mala Pisanica i Donja Kovačica, a radi se o cesti u nadležnosti ŽUC-a.

– Dužina te ceste je dva kilometra. Vrlo je prometna jer je mještani Donje Kovačice, Slovinske Kovačice i Male Pisanice najviše koriste, uglavnom za potrebe poljoprivrede – rekao je načelnik Tomislav Pavlečić.

Uz poljoprivrednike, tom rutom prolaze dostavni kamioni te školski autobus. Načelnik smatra da bi se potrošena sredstva brzo opravdala jer i onako se dosta novca troši na uređenje makadama.

– Dosta se novca troši za održavanje makadama koji se mora popraviti tri do četiri puta godišnje. Kroz par godina bi sigurno opravdali sredstva koja bi se uložila u asfaltiranje ceste, a imali bi jednu krasnu prometnicu bez potrebe za stalnim održavanjem – rekao je Pavlečić.

Općina Veliki Grđevac je u dogovoru sa ŽUC-om i Bjelovarsko-bilogorskom županijom da se što prije i na što bolji način riješi ta posljednja makadamska cesta na području općine.

FOTO: Facebook Općina Veliki Grđevac, ilustracija


PODIJELI S PRIJATELJIMA!