Crkva u Velikom Grđevcu dobila novu lukovicu tornja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Na župnu crkvu Duha Svetoga u Velikom Grđevcu postavljena je nova lukovica tornja. Crkva je oštećena u potresu, a u srpnju ove godine započela je kompletna konstrukcijska obnova vrijedna preko milijun i 800 tisuća eura.

– Cijelu tu priču vodi župnik Mijo Kovačević koji je i započeo radove, mi smo tu samo logistika i pripomažemo gdje je moguće, a radi se o konstrukcijskog obnovi crkve oštećene u potresu. Crkva je preuređena kompletno, iznutra i izvana – kaže Pavlečić.

– Žbuka i sve se skidalo i učvršćivalo, razno razni specijalni materijali su se stavljali na zidove. Učvršćivale su se stijenke, toranj i sve što se tu treba popravit – dodaje.

Obnova crkve u potpunosti je financirana sredstvima Europske unije, točnije iz Pojma solidarnosti. Načelnik se dotaknuo i nove lukovice tornja.

– Dotrajao je jer je konstrukcija drvena, jednostavno se moralo ići u sanaciju. Cijela, kompletna lukovica je nova. Sudjelovali smo mi kao općina u tom projektu s 300-tinjak tisuća kuna, sudjelovala je i Biskupija, a ostatak novaca skupili su mještani kako bi se crkva uredila – kaže načelnik.

Vrijednost nove lukovice je oko 900 tisuća kuna, a završetak radova očekuje se u drugoj polovici stuednog.

FOTO: Facebook Općina Veliki Grđevac


PODIJELI S PRIJATELJIMA!