Veliki Grđevac pomaže mlade obitelji, podijelili potpore za stambeno zbrinjavanje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Općina Veliki Grđevac potpisala je ugovore o dodjeli potpora za stambeno zbrinjavanje s pet obitelji u vrijednosti od 9 330, 30 eura. Potpore se sastoje od dvije mjere, jedna za kupnju stambenog objekta, a druga za poboljšanje kvalitete stanovanja.

– Prošle godine smo krenuli s ovom mjerom, odnosno pozivom i nastavili smo ove godine. Drago nam je da možemo pomoći mladim obiteljima pri kupnji prve vlastite nekretnine ili ako već neku postojeću imaju da im pomognemo u uređenju iste te – rekao je načelnik Općine Veliki Grđevac Tomisliav Pavlečić

Cilj mjera je zadržavanje mladog stanovništva na području općine Veliki Grđevac.

– Na ovaj javni poziv se do sada javilo pet obitelji s kojima smo već potpisali ugovore i s obzirom da nam je ostalo nešto predviđenih sredstava u proračunu za istu tu mjeru nismo ih iskoristili i ostavili smo od kraja godine otvoren poziv – rekao je načelnik.

– Veseli me jer sve te mlade obitelji će ostati živjet na području općine Veliki Grđevac, osnovati svoje obitelji ovdje, živjeti tu, raditi tu, a na nama je samo da im omogućimo sve potrebno. To je uglavnom infrastruktura bez koje se danas ne može, ceste, pješačke staze, igrališta – zaključio je načelnik i dodao kako je glavna svrha potpora obiteljima koje imaju namjeru ostati živjeti u općini Velki Grđevac.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!