Grad Čazma dobio pohvalu za Naj-akciju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održano je svečano Savjetovanje programa „Gradovi i općine – prijatelji djece“ Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske.

Na svečanom dijelu Savjetovanja dodijeljena su priznanja gradovima i općinama za Naj-akcije provedene u 2023. godini. Ove su godine prijavljene 52 Naj-akcije, a
Grad Čazma pohvaljen je za akciju „Dan na bazenu“. Riječ je o Dječjem danu koji je u kolovozu održan na biološkom kupalištu Biopark Čazma. Klinci, ali i njihove obitelji imali su priliku uživati u mnoštvu zabavnih igara – vodeni roleri, interaktivne i zabavne dječje igre, obiteljska olimpijada.

– S obzirom na velik interes i odličnu posjećenost, vjerujemo da je taj događaj bio samo jedan od mnogih sličnih, koji će se u budućnosti održavati na našem jedinstvenom biološkom kupalištu u Čazmi – prilikom preuzimanja pohvale istaknula je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Čazme Elvira Babić Marković.

Dodajmo tome kako je Grad Čazma nositelj titule grada – prijatelja djece od 2009. godine, a otada je za djecu na tamošnjem području učinjeno mnogo – od raznih aktivnosti i događanja koje organizira sam Grad Čazma ili neka od ustanova ili udruga, preko postavljanja i uređenja igrališta u prigradskim naseljima, uređenja domova i njihova prenamjena u sportske dvorane, potpore udrugama koje se brinu za djecu i o djeci te, u konačnici, do preuzimanja osnivačkih prava i ulaganja u Osnovnu školu Čazma.

 

Foto: Facebook Grad Čazma


PODIJELI S PRIJATELJIMA!