Općina Hercegovac i ove godina nastavlja pomagati mlade obitelji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Općina Hercegovac raspisala je Javni poziv Javni poziv mladim obiteljima za korištenje sredstava pri rješavanju stambenog pitanja za 2024.godinu. Cilj poziva je rješavanje stambene problematike i sprječavanje raseljavanje i poticanje naseljavanje mladih obitelji na područje općine.

-Općina je otvorila javni poziv za mlade obitelji za korištenje sredstava pri rješavanju stambenog pitanja koji je važeći za 2024. godinu, odnosno sad je otvoren i bit će otvoren do iskorištenja sredstava.

Ispričao je načelnik Boro Bašljan i ispričao kako u slučaju da broj zahtjeva prelazi preko predviđenih sredstava povećava se njihov iznos, stoga će sredstva dobiti gotovo svi koji se prijave i zadovoljavaju uvjete.

-Imamo dvije mjere, jedna je za pomoć pri kupnji građevinskog zemljišta ili stambenog objekta, a druga mjera je poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju obiteljske kuće ili stana čime se poboljšava postojeći stambeni prostor.

Opisao je mjere načelnik i dodao kako je iznos prve mjere dvije tisuće eura, dok je iznos druge mjere tisuću eura uz napomenu da obitelji mogu iskoristiti samo jednu mjeru po godini.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!