Velika Pisanica: Općina odlučila stati na kraj psima lutalicama!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA PISANICA – Općina Velika Pisanica s ciljem kontrole razmnožavanja i smanjenja broja napuštenih pasa i mačaka na području općine sufinancirat će troškove kastracije i sterilizacije pasa i mača vlasnicima s područja Velike Pisanice.

-Taj program smo isto uveli i nisam zadovoljan sa realizacijom tog programa zato što malo ljudi se javlja za korištenje tih sredstava, mislim da bi trebalo puno više jer imamo ogromnih problema s psima lutalicama – prokomentirao je načelnik Fredi Pali i dodao kako problem nastaje kad vlasnici kućnih ljubimaca ne skrbe dovoljno o njima, a kad se okote zovu Općinu da zbrinu neželjenu mladunčad.

-Imamo svakakvih situacija – dodao je Pali i nastavio – Jedino što bi trebali oni napraviti, ako stvarno vole tu životinju je da ju dadu kastrirati i onda je stvar riješena, ali moram priznati da tu i nisam baš zadovoljan s realizacijom.

Iznos sufinanciranja iznosi 35 eura za ženskog psa, 25 za muškog te 25 eura za maču i 20 eura za mačka. Uvjet je da podnositelj mora imati prebivalište na području općine, ne smije imati nepodmirenih dugovanja prema proračunu Općine, a pas mora biti čipiran i cijepljen. Ispunjavanjem uvjeta ostvaruju pravo na sterilizaciju, odnosno kastraciju dva psa i dvije mačke po domaćinstvu.

FOTO: Ilustracija


PODIJELI S PRIJATELJIMA!