Velika Pisanica odlučila stati na kraj sve manjem broju krava i junica u općini!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA PISANICA – Općina Velika Pisanica i ove će godine pomoći poljoprivrednim gospodarstvima sufinanciranjem troškova osjemenjivanja krava i junica. Pripremljeni iznos po jednoj kravi, odnosno junici iznosi 30 eura, a jedno domaćinstvo maksimalno može iskoristiti 300 eura sufinanciranja.

-Sad je vidljivo da ima sve manje i krava i junica i čak ćemo sad donesti odluku da ćemo sve, bez obzira na to koliko ima tko nećemo ni limitirati i sufinancirat ćemo svima ukupan broj junica, odnosno krava koliko ima u staji – rekao je načelnik Fredi Pali.

Poljoprivredna gospodarstva s područja Općine i fizičke osobe koje se bave poljoprivredom zahtjev mogu podnijeti u Jedinstvenom upravnom uredu Općine do 15. prosinca ove godine.

-Svjesni smo da je sve manje krava i junica kako u našoj općini, tako i u cijeloj državi. Sufinanciranjem osjemenjivanja krava i junica želimo pomoći poljoprivrednicima s našeg područja koji se i dalje bave ovim plemenitim životinjama koje su othranile mnoge generacije, a možda se pojavi i neki novi poljoprivrednik koji će se odlučiti baviti govedarstvom – objavili su iz Općine.

Uz zahtjev podnositelj je obavezan priložiti dokumentaciju, a za sva pitanja podnositelji se mogu javiti na 043 883 920 ili putem e-maila info@velika-pisanica.hr.

FOTO: Ilustracija


PODIJELI S PRIJATELJIMA!