U Daruvaru imenovan novi Savjet mladih!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Grad Daruvar imenovao je novi Savjet mladih. Radi se o Savjetu čija je zadaća promicanje i zagovaranje prava, potrebe i interesa mladih te omogućuje mladim osobama sudjelovanje u postupku i procesu donošenja odluka od strane predstavnika vlasti.

-S obzirom da grad Daruvar teži da dobije i službenu titulu grda mladih, morali smo ponoviti ove izbore za Savjet mladih budući da se prijašnji Savjet nije nalazio često, stoga su se silom zakona raspustili – ispričao je daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček.

Svi članovi novog Savjeta moraju imati prebivalište na području Daruvara te moraju ispunjavati propisani starosni uvjet od 15 do 30 godina u trenutku kandidature.

Povjerenstvo za izbor i imenovanja na sjednici održanoj 2. veljače usvojilo je članove Udruge mladih u Europskoj uniji „Naprijed Daruvar“, odnosno Natašu Đopar, Pamelu Rukić, Ivu Pralas, Reu Zakoru i Martinu Šoić kao nove članove daruvarskog Savjeta mladih.

-Nadam se da će ovaj novi Savjet biti uspješniji. Otvoreni smo za dijaloge, dajemo prijedloge, na tragu toga što sami mladi imaju i izbor, bio to sport ili druženje. Nadam se da će biti novih prijedloga i da će novi sastav biti aktivniji – zaključio je Lneniček.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!