Na čazmanski supermaraton prijavilo se već stotinjak maratonaca!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Nakon otvaranja prijava za supermaraton „Od Kaptola do Kaptola“ ranije ovog mjeseca, iz Grada Čazme poručuju kako se na ovu, najdužu cestovnu atletsku utrku u Hrvatskoj već prijavilo stotinjak trkača.

-Supermaraton traje već nekoliko desetljeća, spaja grad Zagreb i Čazmu, od Kaptola do Kaptola. Imamo dosta prijava i ove godine, otprilike je to stotinjak prijava, ali nikada ne starta manje od osamdesetak učesnika – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak i dodao kako je nagradni fond ove godine uvelike povećan.

-Fond nagrada ove godine je 2400 eura. Ranijih godina je bio šestotinjak, pa eto taj fond je isto povećan, iako moram reći da maratonci ne nastupaju ovdje zbog novaca niti zbog nagrada, već zato jer je supermaraton Čazma izazov za maratonce.

Budući da je ovo najduža cestovna atletska trka u Hrvatskoj, završiti utrku nagrada je sama po sebe.

-Tih 60 kilometara koliko je od Zagreba do Čazme, svako tko ih istrči i dođe do Čazme, pa i onaj posljednji je u stvari pobjednik jer je čazmanski supermaraton kao takav postao i brend među trkačima.

Ispričao je gradonačelnik i najavio kako, uz sam maraton, posjetitelje očekuje i niz dodatnih sadržaja poput sportskih natjecanja mladih, maraton Udruge branitelja te raznolika gastro ponuda.

-Imamo još i niz dodatnih sadržaja. Od sportskih natjecanja naših mladih iz osnovnih škola, srednjih škola i vrtića do maratona Udruge branitelja, a bit će i za publiku gulaša, kotlića i svega kako to obično bude svake godine – zaključio je Pirak.

FOTO: Davor Kirin


PODIJELI S PRIJATELJIMA!