Grubišnopoljcima koji kompostiraju biootpad 15 posto niža cijena komunalne naknade!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – U Grubišnom Polju provedeno je Savjetovanje s javnošću o nacrtu Odluke izmjene Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada. Glavna tema bila je povećanje troškova davatelja usluge koji utječe na cijenu obvezne minimalne usluge sakupljanja otpada.

-Malo smo korigirali tu cijenu i uskladili ju s cijenama drugih komunalnih poduzeća u našoj županiji, iako smo mi možda u najtežoj situaciji jer smo površinski najveća lokalna samouprava, imamo relativno malo korisnika, a puno kilometara površine – ispričao je gradonačelnik Mađeruh i dodao kako na Savjetovanju s javnošću nije bilo nikakvih primjedbi.

-Tijekom savjetovanja koje smo otvorili nije bilo primjedbi. Na prijedlog odluka komunalnog poduzeća razmotrio je to i Savjet za zaštitu potrošača javnih usluga koji je također prihvatio nacrt novih cijena usluga i na kraju s tim idemo na sjednicu Vijeća – dodao je.

Tako će se primjerice kućanstvima koja kompostiraju biootpad na svojoj nekretnini cijena minimalne javne usluge na mjesečnoj bazi umanjiti za 15 posto, odnosno, iznosit će 8,20 eura umjesto propisanih 9,65 eura.

-Na neki način će se i stimulativno djelovati na razvrstavanja otpada u samim domaćinstvima tako da smatramo da ćemo bitno utjecat na količinu miješanog komunalnog otpada koji se vozi na naše komunalno odlagalište – zaključio je Mađeruh.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!