U Daruvaru potpisani ugovori sa Sportskom zajednicom, Vatrogasnom zajednicom i Zajednicom tehničke kulture

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček potpisao je ugovore s predstavnicima Sportske zajednice Grada Daruvara, Vatrogasne zajednice Daruvar i Zajednice tehničke kulture Daruvar. Sukladno Zakonu o vatrogastvu, Vatrogasnoj zajednici Daruvar dodijeljena su sredstva u iznosu od 60 tisuća eura.

-Vatrogasna zajednica kao nadogradnja Javne vatrogasne postrojbe, jedna tradicija duža od sto godina, nekakvih 140 godina tako da podupiremo i dobro je što još uvijek ima zainteresiranih starijih i djece koja se bave vatrogastvom – rekao je gradonačelnik.

Za programe na području tehničke kulture potpisan je ugovor u vrijednosti od 13 tisuća eura.

-Zajednica tehničke kulture brine o tehničkoj kompetencijama naše djece i rekreativaca. Ona što je bitno je to da provode i STEM projekt i da se već gotovo sami financiraju – ispričao je Lneniček.

Novopotpisani ugovor sa Sportskom zajednicom za provođenje javnih potreba u sportu za ovu godinu težak je nešto više od 188 tisuća eura.

-Ne treba posebno naglašavati niz uspješnih klubova koji prvenstveno brinu za sportski razvoj djece. Ne bi izdvajao ni jedan klub, ali ono što je bitno je to da svako dijete u Daruvaru od predškolske dobi sve do one veteranske, rekreativne dobi ima se priliku baviti sportom – zaključio je Lneniček.

FOTO: Facebook Grad Daruvar Službena stranica


PODIJELI S PRIJATELJIMA!