Crveni križ Garešnica proveo prvi akciju darivanja krvi, prikupljeno 107 bočica

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Garešnica provelo je prvu ovogodišnju akciju darivanja krvi, u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba. Prikupljeno je 107 bočica, što je nešto manje nego u isto vrijeme prošle godine.

– Ukupno je akciji pristupilo 123 potencijalnih davatelja krvi, od toga 106 muškaraca i 17 žena, što je za Garešnicu relativno dobra brojka. Žene su definitivno u manjini kada se govori o davateljima krvi. Nakon liječničkog pregleda krv je dalo 107 osoba, 94 muškaraca i 13 žena – rekla je ravnateljica garešničkog Crvenog križa Melita Lozina koja se zahvalila svima koji su pristupili najhumanijoj obitelji na svijetu, posebno onima koji su to u posljednjoj akciji učinili prvi put.

– Htjela bih zahvaliti onima koji dali prvi put krv, Anamariji Martinić, Martini Horvat, Sanji Čajsi, Matiji Bujdo. Po njihovim reakcijama, vjerujem da su stekli dobre dojmove – rekla je.

Svima koji su pristupili darivanju, članovi Dijabetičke udruge Garešnica izmjerili su razinu šećera u krvi, kroz 128 besplatnih mjerenja. Žene s 26, a muškarci s 36 davanja krvi ujedno su oslobođeni plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja. Sljedeća akcija održat će se početkom lipnja.

FOTO: Krugoval


PODIJELI S PRIJATELJIMA!