U Grubišnom Polju rade na rasterećenju prometa, no stare vozačke navike stvaraju probleme!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – S ciljem rasterećivanja gradskog prometa, u Grubišnom Polju modernizirana je trasa stare pruge na potezu od Ulice Ivana Nepomuka Jemeršića do Ulice Nikole Šubića Zrinskog. U modernizaciju utrošeno je 170 tisuća eura od čega je dio sufinanciralo Ministarstvo prostornog uređenje, graditeljstva i državne imovine.

-Radilo se o tome da mi s državne ceste ulazimo na jedan parking preko kojeg se dolazi do našeg vrtića, svakodnevno je tu stotinjak automobila, a bila je zakrčena državna cesta koja nekraćena ima dosta veliki promet – ispričao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

Ovom modernizacijom nerazvrstana gradska cesta dobila je novu svrhu.

-Htjelo se kroz tu trasu pruge koju smo asfaltirali da rasteretimo ovaj dio, što zbog sigurnosti djece koja se dovoze u vrtić, što zbog zakrčenosti prometa – dodao je Mađeruh.

Iz Grada nisu zadovoljni starim navikama pojedinih vozača koji ne poštuju prometnu regulaciju te se u jednosmjernoj ulici kreću pogrešnim smjerom.

-Nismo u potpunosti zadovoljni jer i dalje su ostale stare navike. Vjerojatno ćemo to morati na jedan drugi način rješavati, možda u potpunosti zatvoriti ulaz s jedne strane, ali ostavili smo još mogućnost da procijenimo. Imamo alate da to riješimo na drugi način, ali za sada nisam previše zadovoljan – zaključio je gradonačelnik.

FOTO: grubisno-polje.hr


PODIJELI S PRIJATELJIMA!