U Rovišću traje borba s neadekvatnim odlaganjem otpada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – U Općini Rovišće muku muče s neadekvatnim odlaganjem otpada. Najnoviji takav slučaj komunalni redar zabilježio je u naselju Domankuš kod Vatrogasnog doma gdje je oko kontejnera za staklo posvuda bilo razbacano smeće.

-Nažalost, Domankuš nije izoliran slučaj. Imamo takvih slučaja i u Podgorcima i u drugim našim mjestima da sad ne spominjem sve, imamo često puta nepropisno odlaganje otpada i u našim šumama – rekao je načelnik Slavko Prišćan.

Kako bi se spriječilo daljnje neprimjereno odlaganje otpada, u Domankušu je u tijeku postavljanje nadzorne kamere na navedeno mjesto.

-Često puta pronalazimo i određene dokumentacije kad naši komunalni djelatnici odstranjuju to smeće . Pronalazimo različite dokumentacije kao što su stare zdravstvene ustanove ili neka pisma i slično pa vidimo da nešto od toga nije iz naše županije, ne samo iz naše općine, nego nije iz naše županije – dodao je načelnik.

Prišćan napominje kako svi stanovnici Općine svoj otpad mogu odvesti u reciklažno dvorište u Bjelovar te da će sve troškove snositi Općina.

-Mislim da imamo sve uvjete kako i na koji način otpad deponirati. Imamo i reciklažna dvorišta u Bjelovaru gdje samo dođete s osobnom iskaznicom i Općina Rovišće će platiti sve što je potrebno Gradu Bjelovaru. Zaista imamo korektne odnose i mislim da bi svi trebali poraditi na zaštiti okoliša, to je ulaganje u budućnost i u zdravlje – zaključio je Prišćan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!