U Veliku Trnoviticu po kartu za nastup na državnoj smotri stiže sedam KUD-ova

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Velika Trnovitica ove je subote domaćin 21. Smotre dječjeg folklora Bjelovarsko bilogorske županije. Organizator smotre je Zajednica kulturno umjetničkih udruga Bjelovarsko bilogorske županije, a domaćin je KUD Trnovitica.

-U subotu 20. travnja s početkom u 20 sati održava se 21. Smotra dječjeg folklora Bjelovarsko bilogorske županije, a održati će se u Školi Velika Trnovitica – Ispričao nam je predsjednik županijske zajednice kulturno umjetničkih udruga Boris Abramović.

Na smotri će nastupit sedam kulturno umjetničkih udruga, a sve će ocjenjivati selektori Hrvatskog sabora kulture.

-Na smotri će prisustvovat i selektroi Hrvatskog sabora kulture u sastavu Kristina Makovica Benko i gospođa Slavica Moslavac. Nakon ocjenjivanja i provedbe delegirat će tri najbolja. Prvi najbolji ide na državnu smotru u Vinkovce, a delegirat će i dva KUD-a koji će ići na Đakovačke vezove, a jedni na Male vinkovačke jeseni – dodao je Abramović.

Pokrovitelji smotre su i Zajednica kulturno umjetničkih udruga, Bjelovarsko bilogorska županija, Ministarstvo kulture i medija te Hrvatski sabor kulture, a detaljniji program možete pogledati u nastavku.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!