Daruvar će uskoro biti dom za stotinjak srednjoškolaca koji se tamo obrazuju, ali žive van grada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – U novom učeničkom domu u Daruvaru uskoro bi trebalo boraviti stotinjak srednjoškolaca raspoređenih u moderno uređene dvokrevetne sobe. Dom će imati knjižnicu, prostor za učenje i slobodnu aktivnost, kao i restoran s 50 sjedećih mjesta. Jedna od posebnosti je i zeleni krov s autohtonim biljkama na ravnom dijelu iznad ulaza, a sve to uskoro će postati djelom daruvarske učeničke stvarnosti.

– Želim se zahvaliti našem saborskom zastupniku gospodinu Bileku koji je to uspio izlobirati i progurati kroz operativni program Vlade. Ministarstvo daje gotovo četiri milijuna eura za izgradnju, grad Daruvar je osigurao zemljište i projektnu dokumentaciju – kaže daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček.

Otvaranje ponuda je 13-stog svibnja, a Ministarstvo znanosti objavilo je javni natječaj za izgradnju tog učeničkog doma, vrijednost projekta 3,84 milijuna eura plus PDV.

– Učenički dom koji pokriva četiri naše srednje škole će biti značajan iskorak, za stotinjak učenika koji će tamo biti smješteni, ali bit će značajan i za dobrobit grada ali i naših srednjih škola koje su stvarno jake – ističe i dodaje kako u Daruvar putuje čak 500 od tisuću učenika koji pohađaju daruvarske srednje škole.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!