U općini Šandrovac očekuje se asfaltiranje nekoliko prometnica

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – U općini Šandrovac uskoro se očekuje asfaltiranje dvije nerazvrstane ceste, a radi se o završnoj fazi ceste Lasovac-Lasovac Brdo te ceste u Zagrebačkoj ulici. Radovi bi trebali biti gotovi tijekom ovog ili sljedećeg mjeseca. Osim toga, planirani su radovi na jednoj Županijskoj cesti, kaže načelnik Dario Halauš.

– Ići će nam asfaltiranje Županijske ceste u mjestu Jasenik gdje se asfaltira gotovo tri kilometra. Javna nabava je prošla, izvođač je izabran, a čekamo još potpisivanje ugovora. Nadamo se da ćemo do kraja petog mjeseca sanirati prometnicu koja je stvarno u katastrofalnom stanju – kaže Halauš.

Poznati su i troškovi pa će tako završetak ceste Lasovac-Lasovac Brdo iznositi 100 tisuća eura dok će zbog većeg obujma posla, cesta u Zagrebačkoj ulici biti još skuplja.

– Cesta u Zagrebačkoj je kraće dužine, samo 500 metara. No, imamo puno posla što se tiče stabilizacije sipova, postavljanja kanalica i putnih jaraka jer nam na toj dionici puno problema radi voda prilikom većih kiša. Radovi će koštati sigurno nekih 80 tisuća eura – dodaje.

Što se tiče Županijske ceste, cijena bi mogla dosegnuti i 370 tisuća eura, kaže Halauš.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!