Prvi Marušićev ispit položen čistom peticom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kandidat HDZ-a za župana Marko Marušić završio je prvi krug pretkampanje s odličnim uspjehom. Sjedni, pet, rekli bi učitelji jer je za svoju kandidaturu dobio potporu svih gradonačelnika u županiji!

Bilo je potpuno očekivano da kandidat HDZ-a dobije potporu u Grubišnom Polju, Garešnici i Daruvaru jer su tamo na vlasti njegovi stranački kolege. Za HDZ je novost da je potpora njihovom kandidatu stigla iz Čazme gdje u gradonačelničkoj fotelji sjedi Dinko Pirak, nezavisni kandidat nakon izlaska iz HSS-a te iz Bjelovara, najvećeg grada gdje za Marušića druka HSLS-ov Dario Hrebak.

Do sada malo poznat javnosti Marušić ostvario je prve ciljeve: predstavio se, prezentirao motive za kandidaturu i nacrt svoje kampanje. Svagdje je dobro primljen ne samo kao kandidat najjače hrvatske stranke, već i kao mlad, neopterećen političar koji u županijski prostor donosi tako potrebnu svježinu i novu energiju.

Sasvim je logično da ne gubi vrijeme, da je morao prvi krenuti i predstaviti se stranačkim kolegama, koalicijskim partnerima, ali i najširoj javnosti. Već sada ga ljudi prepoznaju na ulici, a na dan izbora nitko se više neće pitati: tko je taj Marušić?

Ma koliko aktualni župan Damir Bajs bio uvjeren u pobjedu, predstavljanje ozbiljnog protukandidata ne može ga ostaviti ravnodušnim. Naime, u svim izjavama potpore Marušiću isticana je ista Bajsova mana – slaba ili nikakva suradnja s gradovima, odnosno gradonačelnicima u županiji.

Bajsu se ne žuri s kampanjom, on se ne treba predstavljati javnosti, ali sudeći prema prvim Marušićevim istupima, Bajs će uz prezentiranje svog programa morati pripremiti i odgovore na neka manje ugodna pitanja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!