Rovovska bitka na tri fronta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Službeno, kampanja za lokalne izbore nije ni počela, ali pješadija jakih koalicijskih snaga već je dugo na terenu. Iskopani su rovovi, utvrđuju se položaji, dovlači se teška artiljerija, logistika puni skladišta streljivom…

Iako se još uglavnom samo maše plavim, crvenim, zelenim zastavama, zabilježeni su i sporadični sukobi, rekli bismo, provokacije pješačkim oružjem više da bi se ispitale snage i neprijatelj držao budnim, nego nanijeli ozbiljni gubici suparnicima.

Tako bi valjda ratni reporter opisao stanje na bojišnici uoči velike bitke u svibnju kada će se brojiti mrtvi i ranjeni, slaviti pobjeda ili ridati zbog poraza.

U BBŽ je već otvoreno nekoliko frontova: prvi je, dakako, oko gradilišta nove bolnice. Svi bi izvjesili svoju zastavu na „milenijski projekt“ kad bude završen, svi se slažu da nam treba, ali se spore oko načina na koji se gradi. Tu je sijevnulo najviše projektila do sada. Bajsova vojska čvrsto drži utvrdu ojačana novim kreditom za zatvaranje financijske konstrukcije. HDZ s partnerima tuče po temeljima tvrdeći da se „zbog jedne kote“ ugrozio cijeli zdravstveni sustav.

I dok zapovjednik mudro šuti, njegove snage šalju na desetke papirnatih aviona složenih od najrazličitijih priopćenja pozivajući napadače na kapitulaciju, optužujući ih za prekomjerno granatiranje. Kada bi mediji, više ili manje pristrani, objavljivali sve što se napiše ovih dana, portali i informativne emisije mogle bi vrtjeti samo te izljeve frustracija i osobnih netrpeljivosti 24 sata dnevno. To, naravno, nikom pametnom ne pada na pamet.

Danas je otvoren novi front: financiranje medija proračunima lokalne zajednice. Ovdje su „snage županije“ napale „bjelovarski garnizon“ prigovarajući na raspodjelu novca medijima. Na provokaciju praćkom, Hrebak je osobno odgovorio rafalom bojeve municije tražeći da se objave brojke o financiranju medija iz županijske kase.

Snagama županije već se drugi put dogodilo da ih udari bumerang, prvi put kad su napale „garnizon“ da se prezadužuje.

Otvara se i treća bojišnica: propituje se karakter koalicijskih partnera…

Još nije ni počelo, a već se broje teško ranjeni.

Ilustracija: Ivan Ileković


PODIJELI S PRIJATELJIMA!