Kad se pomiješaju kruške i jabuke, središte županije preseli u Daruvar…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kakav predizborni tjedan iza nas. Izbori za župana BBŽ još nisu ni održani, a već su gotovi, zna se pobjednik, to je Damir Bajs koji ima potporu 82 posto građana, objavio je jedan bjelovarski portal.

Pod egidom „ekskluzivno“ doznajemo za istraživanje Ipsosa u kojem je 40-ak posto građana reklo da Županija posljednje četiri godine napreduje, a isti postotak je rekao da nema promjene. Iznenađujućom metodom miješanja krušaka i jabuka, objavljen je „ekskluzivni“ zaključak da je tih združenih 80 i nešto posto ispitanika zadovoljno aktualnim županom!? Dakle, i stajanje u mjestu smatra se zadovoljstvom i potporom iako je sam župan Bajs nezadovoljan stanjem pa je kampanju započeo sloganom „za još bolju županiju“.

Drugi tektonski poremećaj prouzročio je također aktualni župan u Daruvaru. U želji da se dodatno dopadne građanima grada „iz kojeg potječe njegova obitelj“, rekao je „Ono što je problem Daruvara, a to je činjenica da Daruvar je bio uvijek regionalno središte ovog dijela Hrvatske, ne samo županije nego i okolnih županija i mislim da je vrijeme da se napravi iskorak…“

Daruvarčani se baš ne osjećaju središtem županije, a pogotovo ne središtem okolnih županija i nisu baš za iskorak, ali ako im se već nudi, zašto ne. Što će na to reći Bjelovarčani?

Daruvar, gradić star gotovo dvije tisuće godina, nastao oko ljekovitih izvora, bio je kotarsko središte početkom 20 stoljeća i imao „63 trgovca, 412 obrtnika, 68 sitničara, 41 gostioničara i 92 krčmara. Na otvorenje pruge Banova Jaruga-Daruvar-Barcs, došao je i sam car Franjo Josip 1897. godine.“ Omiljeno izletište grofa Jankovića, ali ne i administrativno središte, barem ne do sada.

Još se jedna „ekskluziva“ pojavila u lokalnom mediju. Oglasio se kandidat HDZ-a za bjelovarskog gradonačelnika Zoran Bišćan i objavio svoja obećanja i argumente zašto on, a ne Hrebak. Za koalicijskog partnera iz HSLS-a ima samo riječi pohvale za dosadašnju suradnju „jer ima sluha za prijedloge HDZ-a“, a kao svoju prednost ističe da će se on baviti samo Bjelovarom, aludirajući na Hrebakove obveze u Saboru i stranačke obveze kao predsjednika stranke.

To baš i nije u suglasju s dosadašnjim HDZ-ovim porukama u kojima komuniciraju značaj „sinergije lokalne i državne vlasti“, a za potporu i lobiranje projektima ipak ponekad treba skočiti do Zagreba.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!