Više Bajsovih oficira napalo Mirovinski nego ih je bilo na bojištu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Instrumentalizacija slučaja oboljelog branitelja Mile Štrka do sada je najprizemniji slučaj pokušaja blaćenja protukandidata na ovim izborima za župana u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Nakon prve objave teksta u Bajsovom predizbornom letku netom uoči izborne šutnje, Bajsova stranka organizirala je i žurnu presicu ispred ureda šefovog protukandidata na kojoj su nastupili predstavnici nekih braniteljskih udruga teško optužujući predstojnika te ustanove zbog „slučaja“ za koji su saznali baš tog jutra.

Nekoliko Bajsovih oficira napalo je Mirovinski iz svih oružja samo s jednim ciljem – prikazati Marušića nesposobnim bešćutnim aparatčikom koji „nije u stanju voditi ustanovu, a vodio bi županiju“. Mahalo se i prijetilo kaznenim prijavama, jer kad već šef i njegovi moraju na sud, neka ide i protukandidat.

Redali su se pred mikrofonima predstavnici udruga i strančica iz Bajsove koalicije, a svaki drugi bi se ispričao da unatoč visokom činu nije bio na frontu, ali zato su sada u frontalni napad na Mirovinski krenuli hrabro i beskompromisno s ciljem eliminacije mrskog protivnika njihova zapovjednika.

Istog dana stiglo je i očitovanje Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje koje je objasnilo cijeli slučaj te navelo sva rješenja u ovom predmetu uključivo i potvrdu povjerenstva Ministarstva branitelja. Štrku se isplaćuje mirovina kao invalidu Domovinskog rata, ali je ona manja od očekivane jer za drugi dio nema dovoljni ostvareni staž, odnosno, trećinu radnog vijeka nema pokrivenog stažem. Za „izgubljenu dokumentaciju“ tvrde da nije izgubljena i da je sva u predmetu. I predstojnik Marušić mu je javno poručio da su njegova vrata otvorena te da je posebno osjetljiv na probleme hrvatskih branitelja.

I kad smo već pomislili da je s prvim izbornim krugom neslavni propali desant na HZMO zaboravljen, evo nastavka. Štrk daje novi intervju i prima ga njegov vrhovnik Damir Bajs. Neće i ne može riješiti njegov problem, istina, slat će požurnice na sve poznate adrese, ali ga je barem drugarski saslušao, potapšao po leđima i iskoristio da opet oblati „bešćutnog“ protukandidata.

Sada više nije problem samo izgubljena dokumentacija i neplaćene kamate zbog kašnjenja isplate mirovine, nego i nepriznat staž u Hrvatskoj vojsci. O tome je pisao Ministarstvu obrane kojem se požalio i što nije dobio adekvatan čin, ali i taj grijeh pripisao je Marušiću.

Hoće li opet na prvu liniju s još ubojitijim naoružanjem izaći i Bajsovi oficiri koji su prozivali Marušića i Područni ured HZMO Bjelovar da ne poštuju hrvatske branitelje, hoće li napasti i medicinske vještake, Ministarstvo branitelja ili će se možda ispričati Marku Marušiću odmah jer „nisu imali sve informacije“?


PODIJELI S PRIJATELJIMA!