Pobjedniku fotelja župana, a gdje će završiti poraženi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Uoči drugog kruga nikad zanimljivijeg i neizvjesnijeg izbora za župana Bjelovarsko-bilogorske županije logično je pitanje što će ubuduće raditi onaj tko ne uspije. Iako se Damir Bajs već proglasio pobjednikom, ipak treba pričekati i posljednji prebrojeni listić u nedjelju.

Ako ne pobijedi, Marko Marušić, kandidat HDZ-a, HSLS-a i odnedavno i Demokratskog HSS-a, vratit će se na čelo područnog ureda HZMO-a u Bjelovaru i najvjerojatnije odraditi još jedan mandat jer, kako doznajemo, na natječaju i nije imao protukandidata, a i njegova poslovnica jedna je od tri najuspješnije u Hrvatskoj.

Ipak, njegov život više neće biti isti jer je u iznimno kratko vrijeme pretkampanje i kampanje stekao brojne simpatije građana-birača, ali i članova svoje stranke koji honoriraju njegovu otvorenost, uključivost i svježinu. Nije tajna da je u politiku ušao na velika vrata i opravdao očekivanja stranačkih prijatelja. Tek ćemo vidjeti koje će pozicije zauzeti.

Izgubi li Damir Bajs, slamka spasa od padanja u ropotarnicu političkih neuspješnih projekata, aktiviranje je zastupničkog mandata u Hrvatskom saboru kojeg je osvojio na listi Restart koalicije. Također, mogao bi se pokušati prometnuti u vođu opozicije na županijskoj razini i puhati za vrat novoj vlasti i administraciji koja će se boriti s kosturima koji će ispadati iz ormara.

Njegov se zamjenik već raspitivao o uvjetima za mirovinu i neće biti nezadovoljan odmorom od tog posla. Bajsu se u mirovinu još ne ide pa se može očekivati nikad dinamičniji mandat nove županijske vlasti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!