Bajsova crveno-crna koalicija čeka srpske glasove za osvajanje vlasti u Skupštini

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kandidati za župana Bjelovarsko-bilogorske županije ušli su u zadnji krug nakon mjesec dana mrtve trke. Damir Bajs je svoj tim za pripetavanje osnažio sajamskom koalicijom koja se, navodno, našla na pitanjima razvitka poljoprivrede. Taj crveno-crni blok sastavljen od SDP-a i Domovinskog pokreta, Bajs kani osnažiti i glasovima srpske manjine kad bude izabrana u Županijsku skupštinu i tako za jedan glas prestići koaliciju HDZ-HSLS i Demokratski HSS.

Iako se čudna „programska koalicija na temelju poljoprivrednog zadrugarstva i pomoći selu i seljacima“ čas razvrgava pa opet potvrđuje, Bajs je uvjeren da može vjerovati na riječ šeficama stranaka koje su obećale ruke svojih vijećnika njemu, a i na glasove njihovih birača u utrci za župana.

Tu koaliciju nikad brže sastavljenu i nikad brže rastavljenu nazvao je i „građanskom“ što dodatno zbunjuje birače.

Na drugoj se strani nalazi HDZ, HSLS i Demokratski HSS. Plenkovićev HDZ s Markom Marušićem kao novim kandidatom za župana legitimira se kao proeuropska moderna demokršćanska stranka, HSLS s Dariom Hrebakom izrazito je građanska stranka koja je postavila mnoge nove standarde u obnašanju vlasti što je, na kraju krajeva, omogućilo Hrebaku da na izborima masakrira političke protivnike. Treća stranka tog bloka nedavno je osnovani DHSS koji je potukao i ponizio tri stranke iz Bajsove koalicije koje se pozivaju na Radićevu baštinu, vjeru u Boga i seljačku slogu. Ivan Beljan prestigao je kandidatkinje SDP-a i DP-a na izborima za župana i njegova lista osvojila dva mandata u Skupštini. Impresivno za nekoga starog svega dva mjeseca.

I tko je onda tu građanski blok, a tko nije?

Potporu Marušiću daju i izabrani gradonačelnici u prvom krugu i to ne samo iz redova njegove stranke. Daju li i gradonačelnici građanski štih Marušićevom bloku ili Bajsov građanski tim legitimira nekolicina načelnika u čije je općine upumpao znatne količine kuna?


PODIJELI S PRIJATELJIMA!