Marušić na Hrebakovim krilima do pobjede u drugom krugu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predizborni letak jednog od kandidata za župana koji je dostupan na kioscima, kao što mu i je namjena, donosi obilje materijala koji objašnjavaju građanstvu kome dati glas na nedjeljnim izborima. S tim PR autor nije imao problema, ali kad je došao do pitanja zašto?, pojavile su nepremostive prepreke.

Neočekivano produktivni autor pristupio je zadatku s jasnom idejom – osvjetlati obraz svom naručitelju i ocrniti njegovog protukandidata. Redom idu aplauzi svom šefu i šamari suparniku, a onda počinje nemoguća misija – kako pridobiti glasove birača suparničke strane. Tako počinje piarovska akcija kandidata za župana u problemima kodnog imena „Nemoguća misija“, radnog naslova „Snubljenje Hrebaka“.

Već smo ranije pisali da su Dario Hrebak i Damir Bajs do prije koji mjesec bile jedine i dominantne figure lokalne politike. Sada se pojavilo novo lice – Marko Marušić, Hrebakov prijatelj i koalicijski partner.

Odmjeravanje snaga na prošlim parlamentarnim izborima između Darija i Damira završilo je apsolutnom pobjedom i dominacijom „transparentnog gradonačelnika“. Prije dva tjedna, u prvom krugu lokalnih izbora Hrebak je dotukao Bajsa premoćnom pobjedom u gradu, ali i neočekivanim uspjehom u Županijskoj skupštini.

Uoči nedjeljnih izbora Bajsovom je timu jasno da će Hrebakovi birači donijeti pobjedu Marušiću. Zbog toga se pojavljuje nevjerojatna „analiza“ u kojoj se prvo snubi Hrebak kojem bi „Bajs bio bolji i popustljiviji šef od HDZ-a“. Zatim se snube njegovi birači jer bi za „njihovog šefa bilo bolje da pobijedi Bajs!?“ Ilustracija za snubljenje je fotografija na kojoj zaljubljeno piju kavu.

-S tim sam čovjekom u četiri godine popio dvije kave i gle, evo naše zajedničke slike, posprdno se nasmijao Hrebak na pokušaj lažnog stvaranja velikog prijateljstva. – Zakasnio je, četiri godine sam mu pružao ruku, a sad se sjetio kako bi bilo za sve bolje da grad i županija surađuju. Kasno je, Damire, poručuje Hrebak koji neprekidno daje javnu i privatnu potporu Marušiću s kojim je dogovorio brojne zajedničke projekte ako bude izabran za župana.

Uz njih dvojicu, u samo nekoliko mjeseci stasao je i treći političar vrijedan respekta – Marko Marušić koji se predstavio kristalno jasnim porukama i planovima postane li župan. Osvojio je srca mnogih neposrednošću, iskrenošću, jednostavnosti i direktnim komuniciranjem bez fige u džepu. Iako ga suparnička ekipa želi diskreditirati kao marionetu „omraženih hadezeovaca“, na jednom od nedavnih susreta sa stranačkim kolegama prišao mu je visoko pozicionirani dužnosnik i rekao: Ne znam što je to u tebi, ali ti sastavljaš nesastavljivo, očito misleći na razne struje unutar same stranke.

I Bajsov je PR tim pokušao „sastaviti nesastavljivo“, ali, kako se čini, u tome nije uspio.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!