Više ništa nije kao prije, ova županija ima šansu. Bravo Marko, bravo Ivana!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Više nije ništa kao što je prije bilo, prvi je dojam nakon ustanovljavanja nove Skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije. U svega nekoliko mjeseci voljom građana zasjela je nova vlast i potpuno promijenila – sve.

Za početak, svatko je putem službene Facebook stranice županije mogao uživo pratiti tijek sjednice, vidjeti i čuti tko što govori, kako glasuje. Nema više tajni i zakulisnih igri, sve je javno i dostupno svakome.

I ne manje važno, umjesto čestitarenja i užicima u biranim jelima i pićima koje može pružiti samo naš kraj, na dnevni je red odmah stigla „vruća točka“ rješavanja sudbine 140 radnika daruvarske Vodoprivrede. Predstečajnu agoniju mogao bi okončati strani ulagač koji želi uložiti novac, ali time i postati većinski vlasnik. Logično za onoga tko kapital ima i želi ga investirati. Da bi im se to omogućilo treba mijenjati statut društva i takvu odluku Županijska skupština donijela je većinom glasova jer je BBŽ trenutačno većinski vlasnik sa 60 postotnim udjelom. Novi župan Marko Marušić u prvim danima mandata primio je vodstvo te tvrtke i shvatio da se tako važne odluke ne mogu odgađati.

Ipak, za pravu poslasticu, istinsku promjenu ponašanja i najavu sasvim drukčijeg odnosa prema tvrtkama i odgovornim osobama u njima, a gdje Županija ima vlasništvo ili udjel, pobrinula se nova predsjednica Ivana Jurković Piščević. Ona je, nakon što je direktoru Vodoprivrede Robertu Mariniću dana suglasnost za tražene promjene, od njega rezolutno zatražila: za sljedeću sjednicu pripremite detaljno izvješće o poslovanju i stanju tvrtke s najmanje tri verzije mogućih izlaza. Bravo, tako se vlasnik brine za svoje iako nije riječ o privatnom, već javnom dobru!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!