Padaju kosturi iz ormara, koliko milijuna mora naštancati novi župan

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorska županija, osnivač Doma za starije i nemoćne osobe Bjelovar neće dopustiti još veće štete koje prijete toj ustanovi zbog financijskih poteškoća. Riječ je o najmanje nekih 1,5 milijuna kuna koje Dom duguje dobavljačima, zaposlenicima i izvođačima radova na energetskoj obnovi.

-Pa sigurno da se nalazimo u teškoj financijskoj situaciji i normalno da smo ostali zatečeni s dosadašnjim stanjem Doma za starije osobe Bjelovar tako da radimo na pronalasku rješenja. Normalno je da ne želimo da korisnici ostanu bez potrebnih usluga tako da intenzivno radimo na rješenju da financijski pomognemo Domu kako bi mogli platiti određene dospjele obveze, rekao nam je župan Marko Marušić na naše pitanje o tome što će vlasnik učiniti sa svojom ustanovom.

To je još jedan od kostura koji neprekidno ispadaju iz ormara pod Marušićeve noge, a čija je vrata potkajlala bivša županijska vlast.

Zapanjuje praksa županijskih tvrtki i ustanova koje se u nekom trenutku obrate Županiji dopisom i obavijeste ih kako su u dubiozama, da nema ovog i onog, da su potrošili više nego prihodovali pa vi izvolite – posegnite u županijsku blagajnu i pokrite gubitke i dugove.

Županijsko vodstvo neće dopustiti takvu praksu koja je, očito, bila više pravilo nego izuzetak. Ravnatelji imaju odgovornost voditi svoje tvrtke i ustanove manirom dobrog gospodara, starajući se o njihovom funkcioniranju i uvijek biti spremni odgovarati vlasniku za svoje postupke i poslovanje, a ne poput razmaženog djeteta doći „tati“ samo kad sve krene po zlu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!