Uz prirodnu, Garešnicom zavladala i društvena katastrofa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – O načinu komunikacije pojedinih političara pisali smo već puno puta. Da ona nije uvijek na zavidnoj razini potvrđuje i današnji slučaj iz Garešnice. On, naime, pokazuje kako u komunikaciji između tamošnje vlasti i oporbe nešto gadno ne štima.

No, krenimo redom. Na adresu naše redakcije danas u 14,27 sati stiglo je priopćenje garešničkog gradskog oporbenog vijećnika Slavena Đurđevića (SDP) u kojem on proziva gradsku vlast predvođenu HDZ-om zbog neproglašenja elementarne nepogode od suše.

-Kako je moguće da u većini općina i gradova se proglasila elementarna nepogoda, ali ne i u Garešnici? Ne vidim razlog zašto naš Grad Garešnica s tolikom poljoprivrednim površinama nije uradio isto – piše, među ostalim, Đurđević, dodajući kako je dopis slao i garešničkom gradonačelniku Bilandžiji, no kako je, kad nije dobio nikakav odgovor, odlučio „uz pomoć medija napraviti pritisak da i njegov grad odradi ono što je odavno trebao“.

Dopisu medijima Đurđević prilaže i dopis koji je slao Gradu, u kojem upozorava na pogubne posljedice suše po poljoprivrednike te poziva Grad na proglašenje nepogode.

Samo osam minuta kasnije, dakle u 14,35 sati, na službeni mail naše redakcije stiže službeno priopćenje iz Bjelovarsko-bilogorske županije u kojem stoji kako je bjelovarsko-bilogorski župan marko Marušić proglasio prirodnu nepogodu uzrokovanu sušom za područje Garešnice, i to na zahtjev Grada Garešnice!

Jesu li garešnički gradski oci udovoljili apelu oporbenog vijećnika ili su proglašenje nepogode od župana zatražili na svoju ruku, za ovu priču i nije toliko važno. Baš kao ni to što SDP-ov gradski vijećnik očito ne zna da prirodnu ne pogodu ne proglašava Grad, već Županija kojoj to Grad može samo predložiti. Važnija od toga jest činjenica da vladajući i oporba u Garešnici imaju problem u komunikaciji koja se, po svemu sudeći, svodi na slanje dopisa u jednom smjeru i, što je još žalosnije, na ‘vršenje pritiska putem medija’. Dobra i kvalitetna komunikacija danas je imperativ u svakom poslu, a prvenstveno onom koji se odnosi na donošenje odluka koje utječu na kvalitetu življenja u određenoj zajednici. U ovom slučaju, Garešnici. Vjerujemo kako bi i HDZ-ovi i SDP-ovi birači bili zadovoljniji kad bi u komunikaciji između njihovih predstavnika u gradskoj vlasti bilo manje formalnosti, a više neposrednog kontakta i stvarne želje da se određeni problemi riješe. Da je tako, možda bi i elementarna nepogoda u Garešnici doista i bila proglašena ranije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!