U vođenju Zagreba ugledaj se na Bjelovar!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dojučerašnji heroj Zagrepčana danima je na meti oporbe, ali odnedavno i njemu doskora sklonih lijevih medija. Tomislav Tomašević iz projekta Možemo! bio je sve ono što danas pokojni Bandić nije bio, odnosno, nije se prikazivao takvim kakav je bio njegov prethodnik. I pomeo  je konkurente.

Postavljanje ekipe bez natječaja, navrat na nos u Holding pa naprasno smjenjivanje bio je prvi veliki gaf. Najave uvođenja građanskog odgoja, odnosno nametanje ideološke teme, također nije dobro primljeno, a posljednji slučaj s imenovanjem ravnatelja Srebrnjaka mnogima je znak da gotovo ništa ne drži u svojim rukama.

Ako šefica Upravnog vijeća za ravnatelja postavi svog kuma, koji je još k tome u mirovini i ako taj kum ima problematične stavove o nekim civilizacijskim pitanjima poput umjetne oplodnje, a u Gradu kažu da vrijednosni sudovi nemaju veze sa stručnošću, od birača se prave potpuni kreteni. Otkad vrijednosni sudovi ne utječu na rad nekog ravnatelja, šefa, predsjednika?

Da za Tomaševića nije sve izgubljeno posve neočekivano javio se nešto stariji njegov kolega iz Bjelovara, istina, s drugog političkog spektra. I što mu je poručio:

„Da, pogriješio je, ali to je i dalje onaj isti čovjek koji je prije godinu dana bio heroj lijevog medijskog spektra. Danas ga svi gaze. Treba mu dati priliku, nije jednostavno biti gradonačelnik, a još je manje jednostavno preuzeti odgovornost i upravljati gradom“, kaže Dario Hrebak.

„Vjerujem da si sad i on misli šta je meni ovo trebalo? Znam kako je meni bilo na početku. Tomaševiću treba pomoći, a ja ću ga kritizirati samo u jednom, a to je da mora biti hrabriji i odvažniji i da se mani ideologije i spinanja. Jedno je pobijediti na izborima, a drugo upravljati svojim gradom i biti gradonačelnik svih građana“, savjetuje ga Hrebak i zaključuje s konkretnim prijedlozima:

„Svoja iskustva oko uvođenja transparentnosti i digitalizacije, ukidanja prireza, projektima EU, obnovljivim izvorima energije, građenja sustava gospodarenja otpadom, spremni smo podijeliti s Tomaševićem.“


PODIJELI S PRIJATELJIMA!