Kako to da je Paladina ucjenjiv, a Tomašević koji prima pare iz 41 zemlje, neucjenjiv?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Imenovanje Ivana Paladina u vruću fotelju ministra graditeljstva oporbi je dalo rijetku priliku za izlazak pod svjetla medijskih reflektora u trenucima kada ruska invazija na Ukrajinu zauzima kompletan medijski prostor.

‘Ruske veze’

Oporba je budućeg ministra tako prozvala ucjenjivim zbog njegovih „ruskih veza”. S obzirom da su Rusi danas u Hrvatskoj i na Zapadu postali čak i veći negativci nego što su bili u vrijeme kada je zbog navodnih ruskih veza pao bivši premijer Tomislav Karamarko, oporba je, čini se na prvi pogled, odigrala „siguricu”.

Iako nam ne pada na pamet braniti ministra koji još nije ni zagrabio u tavu vrućeg kestenja koje ga čeka, ipak se čini da je teza o ucjenjivosti budućeg ministra ovoga puta na staklenim nogama.

Naime, u poduzetničkom svijetu vrijedi izreka da novac nema boju. A kada je netko u građevinskom sektoru kao što je to bio Paladina, onda je suradnja s ruskim, ali i američkim i izraelskim kapitalom stvar uspjeha. Menadžer poslove traži diljem svijeta, a što je u tomu uspješniji, to će više radnika zaposliti, povećati izvoz, ostvariti zaradu i više napuniti vječno gladan hrvatski državni proračun.

Savjetnik u mnogobrojnim zemljama

Stvari su u biznisu prilično transparentne. Barem u odnosu na politiku.

Bilo bi potpuno drukčije da Paladina ne dolazi iz poduzetništva, nego iz politike. Kada budući ministar ne bi imao upravljačkog iskustva, a kada bi se uz njega vezao ruski ili bilo koji drugi kapital, bio bi to značajan problem.

Recimo, da si političar i hvališ se da si savjetnik u 41 zemlji, poput zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića koji je, ako je suditi prema njegovoj biografiji, proputovao svijetom puno više od Paladina i u svakoj od mnogobrojnih zemalja nekoga savjetovao.

Oduzeti putovnicu

Ako bismo, dakle, slijedili logiku Sandre Benčić, Tomaševiću bi bilo najbolje oduzeti putovnicu jer postaje ucjenjiv čim prijeđe hrvatski granični prijelaz. Ne smije se osvježiti pivom u Pragu, ne smiju se brčkati toplicama u Budimpešti, a niti se smije provozati u vlakiću u Disneylandu pored Pariza. Jer sve su to zemlje u kojima je nekoga savjetovao pa je u svakoj od tih država, rekla bi kolegica Sandra, postao ucjenjiv.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!