Zašto političari zovu na ‘svečano otvorenje’ kioska, autobusne kućice, prometnog znaka…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kaže se da je svaka reklama dobra reklama, ali i da ako nešto niste objavili tada kao da niste ništa ni napravili, a dio političara u tome ipak ode malo predaleko. Bezbrojno obilaženje istog gradilišta, obilaženje 200 metara izasfaltirane ceste i užurbano rezanje svečanih vrpci uoči izbora i otvaranje već otvorenih projekata dio su uobičajenog političkog folklora, ali u gradski oci u bosanskohercegovačkoj Čapljini su otišli korak dalje. Ti su politički junaci svečano otvorili kućni broj! Dok je gradonačelnik zadivljeno gledao u pločicu najavio je postavljanje kućnih brojeva u cijelom gradu. Uistinu golem pothvat za 2022. No, i mi svoje adute imamo. Možda nisu otvarali kućne brojeve, ali nisu ni daleko. Tako je primjerice bivši bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec jednom prilikom otvorio kiosk pekaru na parkiralištu.

Foto: Grad Bjelovar

Aktualni bjelovarski čelnici Dario Hrebak i Igor Brajdić su novinare pozvali u Ždralove na otvaranje autobusne kućice i potom se svojski trudili (samo što nisu bježali od sedme sile) da ih nitko ne fotografira ispred nje da ne bi slučajno ispalo da oni otvaraju tu autobusnu kućicu iako su medije realno sazvali upravo zbog toga. To bi valjda narušilo njihovu mantru “da rade u miru i tišini”. No, sve ih je nadmašio bivši bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs koji je u prosincu 2016. s cijelom svitom prisustvovao postavljanju jednog prometnog znaka (brojkom 1 i ne to nije nikakva zafrkancija iako tako zvuči)! Konkretno, u Gornjem Dragancu je postavljen znak za zabranu zaustavljanja i parkiranja za sva vozila. Novinari na postavljenje tog jednog prometnog znaka nisu pohrlili, ali smo od tada potpuno drugačije gledali na scenu iz Gospodara prstenova kada Gandalf na rubu ponora Khazad Duma Balrogu poručuje “You shall not pass!” (isprike fanovima Gospodara prstenova).

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija

Iako su autobusne kućice potrebne, prometni znak je smanjio prometnu nesigurnost, a ni protiv pekara nitko nema ništa protiv, svi su se ti projekti mogli riješiti i bez pompe. Oni kojima su potrebni bi ih primijetili i bez toga.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!