Nakon bojkota HDZ-a umiljati Zoran ukazao se u tvrđavi te stranke i bio gost za poželjeti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Današnji posjet visokog rizika općini s apsolutnom vlašću “stranke opasnih namjera” prošao je poput vode kroz netom očišćenu kanalizaciju. Naime, od očekivanog zabijanja glogovog kolca u srce HDZ-ove tvrđave u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, nije se dogodilo ništa.

Umjesto susreta Putin-Zelensky na hrvatskoj razini, dogodio se se susret predsjednika Milanovića i načelnika Prišćana koji je bio sve samo ne sraz dvojice oponenata, moralnog čistunca, zaštitnika hrvatstva i predstavnika bandita na vlasti. Razina bratstva i jedinstva, obostranog poštivanja i uvažavanja nije viđena od vremena Titove nesvrstanosti.

Šalu na stranu, ali današnje obilježavanje Dana općine Rovišće bilo je i ostat će primjer uljuđene komunikacije nositelja vlasti, istina na različitim razinama, dužnosnika i njihovih suradnika. Međutim, iza kulise međusobnog poštovanja i uvažavanja, danas smo vidjeli kako funkcionira bojkot suradnje HDZ-a i predsjednika Republike. Bolje rečeno rebojkot, jer HDZ je samo odgovorio na Milanovićev bojkot sazivanja Vijeća za nacionalnu sigurnost koje je Plenković predložio prije više od dva mjeseca. S razine BBŽ, od župana do gradonačelnika i načelnika, nitko iz redova te stranke osim načelnice maljušnog Zrinskog Topolovca nije nazočio svečanoj sjednici.

Posebno je bio znakovit posjet bjelovarskog gradonačelnika Hrebaka koji je došao prije svete mise, pozdravio se s domaćinima i s isprikom da mora na saborski odbor izbjegao susret s Milanovićem. Domaćini su bili pristojni, začudo ovaj put bio je i predsjednik. Na izlasku iz dvorane Kulturnog centra čekalo ga je 20-ak mikrofona, a on je samo prošao i na dovikivanje: Kako je dočekan, odgovorio: Srdačno. Ponašanje hrvatskog predsjednika šokiralo je novinare nacionalnih medija naviknute na eskapade koje dižu tiraže, čitanost i gledanost medija. Hoće li ga pratiti i ubuduće bude li tako pristojan, odmjeren i gost za poželjeti?

Teško da će nacionalne televizije vući silnu tehniku i trošiti vrijeme vodećih novinara da bi slušali o uspjesima malih općina i predsjednikovo divljenje uspješnosti u trošenju novca iz EU fondova. Nije tajna da vodeće političke figure kradu show malim sredinama ako mikrofone koriste za izjave o stvarima koji nemaju veze s događajima zbog kojih su došli.

Zoran Milanović danas je odbio govoriti o bilo čemu drugom osim o sredini u koju je došao. Izuzetak ili pravilo za budućnost? Na kraju posjeta još je jednom posjetio Barutanu, mjesto stradanja 11 hrvatskih branitelja oko skladišta streljiva, među kojima je bio značajan broj baš iz općine Rovišće. Mještani najveće općine u BBŽ danas nisu doživjeli sramotu kakvu su doživljavali posljednjih mjeseci svi redom kojima bi Predsjednik došao u goste. Je li Milanović shvatio poruku najveće hrvatske stranke koja svojim ignoriranjem velike narodne fešte može učiniti malim seoskim priredbama, a velike parade svesti na birtaške kružoke? Za nekoga tko je mjesec dana bio bez signala mobitela ili televizije, zbivanje u Rovišću izgleda kao da živimo u vremenu ljubavi i blagostanja između Pantovčaka i Banskih dvora. Radi li se o elementarnoj nepogodi ili o “anticikloni” koja donosi dugoročno stabilno i toplo vrijeme, znat ćemo možda već sutra.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!