Pakleni plan novog šefa oporbe – podijeliti se na Plenkovićev i Milanovićev HDZ

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Protekli tjedan mnoge su stvari na političkoj sceni postale jasnije. Prvo, saznali smo tko je pravi šef hrvatske oporbe.

Naime, u jednom od nastupa “o svemu i svačemu”, hrvatski je predsjednik Zoran Milanović jasno poručio: Čekao sam cijeli dan da netko iz oporbe reagira, ali kako nije, moram reći sam…” i tako dalje i dalje. Na meti je bio njegov omiljeni “golub” ministar Banožić za kojeg je tražio uhićenje na temelju teksta u jednim novinama.

Milanović je u Petrinji otkrio još jednu važnu stvar, strategiju kako će srušiti trenutačnu vlast u zemlji. Spominjući Andreja Plenkovića, predstavio ga je kao lidera “dijela HDZ-a koji ga podržava”.

Dakle, prvi put otvoreno Milanović govori o dva HDZ-a, jednom Plenkovićevom i drugom, valjda njegovim.

U razgovoru s više dužnosnika te stranke moglo se čuti kako nema takve podjele kod vladajućih. Kao demokratska i otvorena stranka znaju se pojaviti različita mišljenja, ali o svim strateškim pitanjima za Hrvatsku postoji potpuni konsenzus.

Milanovićevu priču o dva HDZ-a pokušava plasirati i desna oporba služeći se obljetnicom rođenja Franje Tuđmana. Današnje vodstvo Tuđmanove stranke pokušava se predstaviti kao nedovoljno suverenističko, nedostojno imena svog osnivača pa su mu organizirali i posebnu, paralelnu ceremoniju za stoti rođendan.

Posebno je začuđujuće kako pojedinici upravo Tuđmanovu obljetnicu koriste za dijeljenje hrvatskog korpusa iako je jedna od njegovih najvećih postignuća bila pomirdba, a temelj politike zajedništvo i okupljanje u interesu Hrvatske.

Teško je vjerovati da će ova “milanovićevsko-desna” razbijačka akcija uzdrmati HDZ ili Plenkovića, ali od prošlog tjedna barem znamo da takva strategija postoji. Točnije, dobili smo potvrdu da je na djelu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!