Sutra stiže predsjednik Milanović na Terezijanu, on je pokrovitelj, ali Grad mu poručuje: Dođi i šuti!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Poštovani, 

ovim putem vas obavještavam da će sutra, 18. lipnja 2022., predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetiti Bjelovar i našu manifestaciju Terezijanu kojoj je prvi put i pokrovitelj. 

Prisustvovat će Svečanoj carskoj povorci u središnjem gradskom parku, koja počinje u 19 sati te kasnije i na scenskom prikazu Babotučka vojna u 22 sata. 

Izjave za medije nisu predviđene.

Kratko je to priopćenje iz Grada koje je potpisla glasnogovornica Kristina Turković Lovrić jer sutra u Bjelovar dolazi predsjednik Republike, Zoran Milanović, ali sa znakovitom porukom koja je podvučena: Dođi i šuti!

Hoće li Milanović doista doći u Bjelovar i šutjeti? Jedna stara narodna kaže da postoje osobe koje i kad im začepiš usta progovore na – lakat. Teško je za vjerovati da će “najdraži gost” u Bjelovar doći samo da bi se provozao u kraljevskoj kočiji i šutio. S obzirom na vrijeme dolaska, teško se može očekivati velik broj mikrofona kojima Zoki nikada ili rijetko može odoljeti.

Ako ikada ima razloga nešto reći to je sutra nakon sastanka u Ohridu i razgovora s čelnicima iz “regiona”.

Zašto bi šutio baš u Bjelovaru? Ovdje sve konce u svojim rukama drži Dario Hrebak koji je kao šef HSLS-a dio vladajuće koalicije s HDZ-om. Bojkot HDZ-a na nepozivanje predsjednika koji vrijeđa HDZ i njegove čelnike ne odnosi se na njega, ali teško bi mogao podnijeti uvrede prema Vladi i ministrima koje podržava.

Sutrašnja večera gradonačelnika i predsjednika bit će zacijelo zanimljiva jer ta dvojica lidera dijele mnoge zajedničke vrijednosti, ali s druge strane, Hrebak nije simpatizer Milanovićeva rječnika i načina na koji se obračunava s Plenkovićem i HDZ-om.

Zoran Milanović svakako će sutra nešto reći, ali domaćinima posebno odgovara termin njegova dolaska kada nabrijani izvjestitelji tzv. neovisnih medija drijemaju. Osim toga. Milanović dolaskom u Bjelovar prije svega zadovoljava svoju potrebu da bude u gradu u kojem je proveo neke od ljepših večeri i noći u mladosti. Osim toga, i njegov je glasnogovornik Nikola Jelić iz naše županije sin, dečko iz Ivanske.

Poruka novinarima gradske glasnogovornice da zapravo ne dođu, poruka je Hrebaka da ne želi nikakve eskapade aktualnog predsjednika i odbijenica nacionalnim medijima koji nemaju razloga dolaziti. Ipak, subota je, večer. Navodno, samo će se gostiti i brisati masne brade, ma kakve izjave.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!