Usamljeni jahač probio se do stranačkog druga, ali ne i do svečanog predsjedničkog stola

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednik Republike su nam pohodili Terezijanu. Najdraži gost ukazao se u subotnje predvečerje i nije se želio voziti u kočijama gradom u društvu carice Marije Terezije, a nije ni njegov domaćin gradonačelnik Dario Hrebak. Tu su odluku priopćili malo prekasno organizatorima tako da su konji i kobile upregnuti u kočije, a i oni s jahačima, nervozno poskakivali čekajući da napokon nekamo krenu.

Veselo društvo nakon okrijepe dočekalo je povorku, sve televizije prenosile su trenutke ushićenja kako se sreću bivši i današnji vladari. Iza leđa aktualnog gradonačelnika Darija Hrebaka guralo se društvo bivše vlasti jer, treba biti u kadru sa šefom hrvatske oporbe, nismo svi kao Hrebak koji koalira s HDZ-om i Plenkovićem.

I dok se “B opozicija” predvođena lijevom bivšom elitom izborila za svoje sekunde na televizorima, jedan od njih imao je drugi plan.

Bivši župan Damir Bajs šetao je korzom sasvim sam. Poraženi bivši župan prekršio je jedno od 10 PR-ovskih zapovijedi: Nikada ne hodaj sam! Kakav si ti političar ako nemaš pristaše, barem nekoga uz sebe?

Dok su se gđa. Hribljan, gdin. Hlupić i kontroverzni kuhar s lošim ocjenama gurali oko zgrade gradske uprave kako bi bili u kadru, bivši župan Bajs vrebao je svoju šansu kod restorana Franz gdje je predsjednik išao na večeru. I uspio je!

Između bakica koje su padale preko prepreka i nosile kremaste kolače Predsjedniku krvavih koljena (na zgražanje sanitaraca), probio se i Bajs. Pružio je ruku i karakteristični pozdrav iz prošlih “restart izbora”, ali od Zokija je dobio samo pitanje: “Kako je Bajs, kaj ima?”

Milanović je okrenuo glavu i nastavio sa svojim domaćinom Hrebakom, pobjednikom u Bjelovaru, i upoznao se sa svim njegovim projektima o kojima pojma nije imao. Ostaje nepoznato je li obećao uvjetovanje ulasku Finske u NATO dobijanjem novca za bjelovarske terme.

Kako nam govore izvori bliski svečanom stolu, Milanović je evocirao uspomene na svoje dolaske u mladosti u Bjelovar i tulume u Nešu i Sedmici. O svemu što je novo, aktualno, izvijestio ga je Hrebak i dobio od predsjednika “like”.

Za to vrijeme, Bajs je, opet sam, još dva kruga napravio po korzu, ispred restorana, ali stari stranački drug nije ga pozvao na okrijepu. A trebao je jer su jedan drugog ljubili i podupirali kad su bile kampanje, pa Milanović je došao i na gradilište “Bajsove bolnice” bez da je znao kako je građena i koliko mu je drug zadužio stanovnike županije zbog nje.

Morao se vratiti kući gladan. Gladan od hrane kao i od vlasti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!