Plenković je u godinu dana u Bjelovaru bio pet puta. Nedavno je sam otkrio zašto voli dolaziti u BBŽ

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Bjelovar sutra ponovno stiže premijer Andrej Plenković. Pozdravit će okupljene na Nacionalnom danu mladeži HDZ-a, a potom obići friško otvorenu novu bjelovarsku bolnicu. U nešto više od godinu dana, ovo je već peti Plenkovićev posjet Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, što je apsolutni rekord koji bi se dugo mogao zadržati. Plenković je vrijedan i često obilazi Hrvatsku, ali Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija ipak su mu posebno dragi. Razloge je naveo na nedavnoj proslavi Dana Grada Bjelovara.

-Bjelovarsko-bilogorsku županiju i Grad Bjelovar vode odgovorni, mladi i agilni čelnici koji su kontinuirano u intenzivnoj komunikaciji s Vladom. Nastavimo svi zajedno činiti maksimalne napore da se u ovom kraju Hrvatske živi bolje i kvalitetnije – poručio je tom prigodom premijer.

Često isticana poruka župana Marka Marušića iz kampanje za prošle lokalne izbore o sinergiji lokalne, regionalne i državne vlasti, sada je jasno, bila je ostvarivo obećanje, a ne predizborno bacanje dima.

Kad se osvrnemo na učinjeno u županiji u posljednjih godinu i pol dana, jasno je da se ta sinergija ne očituje samo u prolascima Vladinih dužnosnika kroz županiju i naslikavanju pred novinarima, već u realizaciji ozbiljnih projekata.

Bez obzira koliko Hrebak i Marušić agilni i mladi bili, Hrvatska funkcionira tako da bez poguranca s državnog vrha ne bi mogli riješiti one najveće izazove koje narod ujedno i najstrastvenije želi. Poput nastavka izgradnje brze ceste od Zagreba do Bjelovara i dalje ili financiranja izgradnje nove zgrade bjelovarske bolnice.

S druge strane, bez Hrebakove i Marušićeve  agilnosti i odgovornosti, na realizaciju nekih projekata možda bi se čekalo duže, a možda se uopće ni bi ni realizirali.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!