Zabranimo Bjelovarčanima da se obraćaju gradskim vijećnicima, to im ugrožava sigurnost

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradski vijećnik B. Z. s liste H**S požalio se u četvrtak svekolikoj javnosti s pozornice gradske vijećnice da se osjetio ugroženo i bespomoćno jer je jedna njegova drska sugrađanka odnekud iskopala njegovu mail adresu i obratila mu se e-mailom čiji je sadržaj B.Z. protumačio kao ucjenu.

Njegova sugrađanka, ujedno i poduzetnica, obratila se svim gradskim vijećnicima da se požali na odluku koju smatra nepravednom, a u svojoj žalbi spomenula je i DORH i USKOK i to na način koji se mogao protumačiti kao prijetnja.

Gradski vijećnik B. Z. (podaci poznati redakciji) zbog skandaloznog sadržaja elektronskog pisma nije mogao usniti, a spoznavši da njegova mail adresa, svetinja intime, nije sigurna, osjetio se potpuno bespomoćno.

Obratio se za pomoć gradskoj djelatnici Ž.V. (podaci poznati redakciji) koja je potvrdila strašnu vijest: sigurnost gradske uprave ugrožena je, odnekud je procurio popis mail adresa gradskih vijećnika. I sada ti časni i vrijedni ljudi, cvijeće našeg Bjelovara, strepe hoće li im se sutra sa svojim problemom obratiti neki od sugrađana, ne prezajući od narušavanja njihove intime.

U gradu koji je, hvali se gradonačelnik D.H. s liste H**S (podaci poznati redakciji), prvi u Hrvatskoj uveo transparentnost gradskog proračuna, vijećnici s njegove liste žale se da im se građani koji su ih izabrali mogu direktno obraćati jer su odnekud iskopali njihovu mail adresu koja, kako je fino objasnila službenica gradske uprave Ž.V., nije javno dostupna.

Mailovi gradskih vijećnika nisu javno dostupni, baš kao i njihovi telefoni i drugi načini na koji bi ih se moglo kontaktirati.

Poželim li se kao građanin Bjelovara mailom obratiti vijećniku B.Z. s liste H**S da imam rupu na cesti, bit ću u prekršaju jer sam probio sigurnosnu mjeru! A njemu će pak biti neugodno, noćima neće moći spavati, možda će i bolovanje uzeti jer se njegov drski sugrađanin usudio poslati mu mail i pitati ga za rupu na cesti.

Kako se ne bih dovodio u neugodnu situaciju, predlažem da se pojačaju mjere sigurnosti za vijećnika B.Z. i sve ostale vijećnike koji se osjećaju ugroženo ako im se neki sugrađanin pokuša obratiti.

Neka se vijećniku B.Z. osigura štićena pratnja i da mu se oko stambenog objekta podigne visoka ograda. I to na račun istih onih sugrađana koji su ga na izborima izabrali da ih zastupa u Gradskom vijeću. Jer očito je da B.Z. ne misli da bavljenje politikom podrazumijeva zastupanje interese onih koji su ga birali.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!