Tko o čemu, Zoran Milanović o propuštenim šansama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

-Da sam ja premijer, gledao bih da kontejnerska naselja što prije nestanu, ona su podsjetnik na propuštenu šansu – rekao je, među ostalim, tijekom nedavnog obilaska Banovine hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Ta rečenica, koja je predsjedniku očito jako važna jer je njome opisan njegov posjet potresom pogođenom području na službenoj Facebook stranici Ureda predsjednika, otvoreno podcrtava Milanovićevu fiksaciju na Plenkovića, ali još više na njegovu premijersku poziciju.

U toj svojoj opčinjenosti nije se suzdržao od bavljenja Plenkovićem čak niti na Božić. „Predsjednik svih Hrvata“ nestao je nakratko na Novu godinu. Očito je teško proživljavao trenutke kada je cijela zemlja slavila pristupanje eurozoni i šengenskom prostoru – ostvarenje dva najveća hrvatska vanjskopolitička cilja od ulaska u Europsku uniju.

Ukazavši se ovaj tjedan na Banovini, predsjednik je najprije poručio kako nije ondje da komentira, no na putu od Siska do Gline se predomislio pa je ondje ponovno krenulo… „Da sam ja premijer…“ Pohvalio se i kako je krajem godine Plenkoviću poslao nekoliko pisama, ali i pojadao da na njih nije primio odgovor.

Nitko ga od novinara nije pitao nije li suludo pisati pisma čovjeku kojeg godinama prostački vrijeđaš i očekivati odgovor.

Uspostavljanje ponovne komunikacije između Pantovčaka i Banskih Dvora ovisi jedino o tome kad će se Milanović početi ponašati kao predsjednik svih Hrvata, a ne kao aktivistički lider oporbe.

-Da sam ja premijer… – govori predsjednik u Glini neki dan i sugerira što bi premijer trebao činiti te u svojoj usredotočenosti na Plenkovića zaboravlja da je, ne tako davno, on zaista bio premijer. O konkretnim rezultatima jedne i druge vlade već smo pisali. Za Milanovićeve su prosječne plaće rasle 2,7 posto, mirovine 3,1 posto, za Plenkovićeve 35 posto i 29,5 posto. O Pelješkom mostu, novcu iz EU, pomoć građanima i gospodarstvu u covid i energetskoj krizi… i dalje, da ne ponavljamo već napisano.

-Da sam ja premijer, gledao bih da kontejnerska naselja što prije nestanu, ona su podsjetnik na propuštenu šansu – govori neki dan u Glini bivši premijer, jer tko je kompetentniji od njega govoriti o propuštenim šansama.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!