‘Popularnost’ covida pada poput rejtinga najveće oporbene stranke

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kraken je stigao u Crnu Goru, vijest je koja ovih dana, srećom, izaziva malo do nimalo zanimanja. Kraken je mitsko čudovište u obliku gigantske hobotnice koje potapa brodove i proždire mornare, ujedno i naziv za posljednju inačicu covid virusa, a Crna Gora država s kojom Hrvatska graniči na jugoistoku.

Prije dvije godine u ovo vrijeme bili smo pod maskama, djeca su nam pohađala online nastavu, kafići i restorani bili su zatvoreni, a čovječanstvo nikada kao tada nije cijenilo prirodu i slobodu kretanja. I nastavu u školi, dakako.

Prošle godine u ovo vrijeme već je bilo bolje. Mogli smo popiti kavu u kafiću, štoviše, mogli smo popiti i dvije ako ćemo uspoređivati s današnjim cijenama. Djeca su nam bila u školama, istinabog, s maskama. Sve je govorilo u prilog tomu da se život, onakav kakvog smo znali, polako vraća.

Hrvatska je i 2020. godine, u odnosu na većinu ostalih država, prilično olabavila covid ograničenja, pogotovo tijekom turističke sezone. I to joj se uvelike vratilo već tada, a pogotovo prošle turističke sezone koja je po prihodima bila jača od legendarne 2019. godine.

I, što je najvažnije, ceh uspješnoj sezoni i liberalnom pristupu u borbi protiv pandemije na kraju ipak nisu platili naši stari i nemoćni.

Ove godine, odnosno i ranije, maske moramo nositi samo u ljekarnama i bolnicama. Nemamo više covid putovnice, a i da ih imamo, mogli bismo ih pokazivati na sve manje mjesta jer smo u međuvremenu izgubili podosta granica. A samo tri godine ranije, u jeku pandemije, morali smo imati propusnice ako smo željeli napustiti svoj grad.

Kraken je nova inačica jedne bolesti koja je nekada punila naslovnice, a čija popularnost u posljednje vrijeme pada brzinom najveće hrvatske oporbene stranke. I čak niti novi strašni nazivi ne mogu joj pomoći da se vrati na naslovnice i potjera nas nazad u kuće.

Kraken je i dalje bolest, ali prilično bezopasna bolest i služi nam samo da se prisjetimo vremena za koje smo mislili da ih nikad nećemo zaboraviti, a već sada su u magli. Neka tako i ostane.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!