Tomašević je Zagreb dobio na barikadama, na barikadama će ga i izgubiti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, nekada prvi na prosvjednima, danas prijavljuje navodno nezakoniti štrajk radnika Čistoće. Bivši aktivist koji je svoju političku karijeru stvorio na urbanim barikadama, danas se poziva na slovo zakona i tužaka radnike koji vrijedno rade za crkavicu jer im je puna kapa mizernih plaća i nesposobnog rukovodstva.

Da je na vlasti pokojni Milan Bandić ili netko živ iz HDZ-a, ponovno bi Tomašević bio prvi na barikadama i s pravom govorio o obespravljenim radnicima i njihovim politički namještenim poslodavcima koji iz udobnih fotelja uz čašicu skupog konjaka promatraju sirotinju koji krv pišaju da Zagrepčane riješe smeća.

Umjesto dogovora, Tomašević radnicima Čistoće sada nudi policiju i sudstvo. Umjesto većih plaća i mrve dostojanstva, on im nudi otkaze, sudske procese i policijske pendreke. Od proletera koji se nije libio smrzavati na ulici za obespravljene, otkako je na vlasti, pretvorio se u elitista koji na iste te obespravljene šalje sudstvo i policiju. Na dečke i cure koji radne dane provode u smradu, izvan toplih, udobnih kancelarija u kojima bi mogli i zaspati kad nitko ne gleda.

Tomašević je izbore dobio kao prvi na barikadama, a ako nastavi prizivati silu protiv potplaćenih i poniženih radnika, na barikadama će ih i izgubiti. A Zagrepčani će se morati odreći romantične bajke o aktivistima koji su sposobni upravljati velikim sustavima. Tomašević se, sada se to vidi, dobro snalazi samo s jedne strane barikada.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!