Politički amater Tomašević svim nezadovoljnicima iz Holdinga širom je otvorio vrata

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Samo dan nakon što je zavapio da nije Milan Bandić, Tomislav Tomašević navukao je radno odijelo čistača zagrebačkih ulica te, ispunivši radnicima Čistoće više želja od zlatne ribice, u maniri ‘Onoga koji nije’ preznojio se prikupljajući otpad.

Riječ je o svojevrsnom pomirenju živućeg s pokojnim gradonačelnikom i to treba pozdraviti. Milan Bandić, što god mu spočitavali, imao je i svojih dobrih strana, pa makar mu kao jedinu naveli PR. Iz te zdjelice sada bi i Tomašević rado kusao, ali nakon što se stvari sada slegnu, pokazat će se da je svoju prvu pravu kriznu situaciju odradio iznimno loše.

Umjesto na stranu radnika, Tomašević se stavio na stranu, u ovom slučaju, „krupnog kapitala”, bez obzira što je riječ o tvrtci u gradskom vlasništvu. S pozicije moći prijetio je potlačenima i to je minus zbog kojeg će dio Zagrepčana, ako ništa drugo, sljedeće izbore jednostavno prosjediti kod kuće, bez želje za šetnjom do birališta. Lijevi birači strašno su osjetljivi na socijalnu nepravdu i ovakve situacije, pa makar trajale dan-dva, nanose ogromnu štetu.

Pobjeda za kolege

Nadalje, Tomašević je preko noći promijenio ploču pa od prijetnji sudstvom i policijom u srijedu navečer, već u četvrtak ujutro prihvatio sve zahtjeve, samo zato da izbjegne daljnji sukob koji je, na kraju krajeva, i sam započeo.

A tu leži jedan mnogo krupniji problem.

Nisu samo radnici Čistoće nezadovoljni. Holding ima puno podružnica, a u svakoj od njih vlada nezadovoljstvo. Radnici Čistoće okupili su se gotovo spontano, krivnjom uprave Čistoće, a ne svojom. Iz tog spontanog i ne baš pretjerano revno organiziranog okupljanja koje je počelo u ponedjeljak radnici su izašli kao pobjednici već u četvrtak ujutro. Jedva da su uspjeli složiti listu zahtjeva, a već su im prihvaćeni. I to od gradonačelnika koji im je osobno došao poljubiti ruku i ponizno trpati vreće za smeće u kamiončiće Čistoće.

Tko je sljedeći? Vozači ZET-a ili Vodoopskrbe i odvodnje? GPZ-a ili Zagrebparkinga? A kako dišu u Zagrebačkim cestama?

Radnici Čistoće izvojevali su veliku pobjedu za sve svoje kolege, a da praktički nisu ni namjeravali igrati utakmicu.

Pobjedu su im omogućili autogolovi gradonačelnika.

Tomaševićev mandat dijelit će se na razdoblje do 26. siječnja 2023. godine i na razdoblje nakon toga dana, a vjerojatno nećemo dugo čekati da vidimo koja će sljedeća podružnica ZG holdinga na cestu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!