Oporba ne razumije da DORH ne znači Državno odvjetništvo za Rušenje HDZ-a

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Još jedan pokušaj oporbe da pikne HDZ tamo gdje je najtanji, u meki trbuh korupcije, neslavno je propao. Krenulo je s objavom nekoliko SMS prepiski u kojima se spominjao čak i AP, što je, ako ćemo pitati oporbu, krunski dokaz da hrvatski premijer predstavlja vrh koruptivne piramide koja godinama unazađuje Hrvatsku.

U želji da iskoristi trenutak, oporba se ujedinila i na vrh liste prioriteta stavila sjednicu Odbora za pravosuđe Hrvatskog sabora kako bi, za očekivati je, ispalila svoj srebrni metak i uvjerila hrvatske građane u sve ono što godinama tvrde – da je HDZ zlo i da su oni bolji izbor.

Srebni metak

Pomno osmišljeno, mudro planirano pitanje koje će dokinuti staž najdugovječnijeg hrvatskog premijera postavila je Mirela Ahmetović (SDP), a upućeno je glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj Šipek: Smatrate li, poput Andreja Plenkovića, da oporba vrši pritisak na Državno odvjetništvo?

„Ovo smatram pritiskom jer sjednica koja je bila sazivana je bila oblik pritiska na DORH kako bi se donijele odluke koje odgovaraju jednom dijelu političkih struktura, očito je krenula predizborna kampanja i da je to u funkciji toga”, odgovorila je Hrvoj Šipek.

I tako su u jednoj rečenici ponovno propali snovi o brzom, jednostavnom i prekonoćnom detroniziranju HDZ-a. Ispostavilo se da se stranka kojoj su birači dali najviše povjerenja na izborima ipak ne može srušiti jednim pitanjem, pri čemu sasvim sigurno ne pomaže ni to što je pitanje tulavo.

Usto, oporba je pokazala da je nesvjesna svoje vlastite uloge u pritiskanju DORH-a. Oporba, jednako kao i vlast, ne može i ne smije određivati prioritete DORH-a. Pokušaju li to raditi, stvaraju pritisak na koji DORH mora upozoriti javnost.

Tijekom sjednice Hrvoj Šipek je rekla i da nije lagala, da nije nikog štitila i čuvala i da nije pod ničijim pritiskom.

Ukratko, Hrvoj Šipek oporbi je poručila da skraćenica DORH ne znači Državno odvjetništvo za Rušenje HDZ-a, nego Državno odvjetništvo Republike Hrvatske.

I odjednom, preko noći, temu o nabujaloj korupciji u svakoj pori Hrvatske zamijenile su neke druge aktualne teme, a oporba si može upisati još jedan promašaj.

Kad oporba kaže da je Hrvatska zarobljena u raljama HDZ-a, treba znati da je u jednakoj mjeri zarobljena i u raljama loše oporbe. Jedno ne ide bez drugog.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!