Borac protiv HDZ-a i korupcije sprašio 1.560 eura u bordelu pa ga Uskok spremio iza rešetaka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jučer je uhićen načelnik Murtera, političar koji je u jednom austrijskom bordelu za samo dva sata uspio potrošiti 1.560 eura i time zasigurno postavio novi rekord u brzini spaljivanja općinskog novca. Toni Turčinov pravdao se da je čak triput uspio zamijeniti osobnu i kreditnu karticu Općine, a u bordelu je ionako bio kako bi promovirao turističke atrakcije mjesta koje vodi, dodao je.

Cjeloživotno obrazovanje

Ne treba sumnjati da je nakon načelnikove gerila kampanje Murter dobio na publicitetu, no vrijeme će pokazati hoće li turistička struka uspjeti taj otok pozitivno brendirati temeljem neobičnog izleta svoga načelnika na račun svojih sumještana.

Odlazak u kupleraj u hrvatskom društvu i nije nešto što se smatra pretjerano negativnim, pogotovo ako se čovjek bavi sličnim poslom. Politika je kurva, kaže naš narod, pa je dio javnosti načelnikov posjet vjerojatno mogao shvatiti i kao stručno osposobljavanje ili političku radionicu. Da je Turčinov kazao da je zamijenio općinsku karticu s vaučerom za cjeloživotno obrazovanje, možda bi čak i uspio izbjeći skandal.

Umjesto toga, Turčinov je prema svemu sudeći lagao da je ispravio grešku i osobno podmirio račun za koji je, eto, provukao pogrešnu karticu. No, ubrzo su iz austrijskog bordela osporili vjerodostojnost računa kojeg je načelnik navodno platio iz vlastitog džepa.

Bez garancija

U čitavu priču uključio se USKOK, Turčinov je od danas u zatvoru, a vidjet ćemo kako će na kraj izaći s hrvatskim pravosuđem i koliko dugo će sudski proces trajati.

Načelnici općina, a vjerojatno i gradonačelnici i župani, od sada će zasigurno dvaput pregledati kakve kartice vade iz novčanika kada plaćaju svoj puteni provod u javnim kućama. Tko zna, možda i tu vrstu zabave zamijene za neku koja će manje upadati u oči javnosti, a onda i USKOK-u.

Ali, ono što treba posebno napomenuti jest da je Toni Turčinov svoju kampanju za načelnika Murtera temeljio na iskorjenjivanju HDZ-a i pripadajuće mu korupcije. Narod mu je, sit HDZ-a i korupcije, dao svoju podršku.

HDZ i korupcija vrlo su plodno tlo za svakog tko je u politici, a nije u HDZ-u. Onaj tko nema ili ne zna što ponuditi, uvijek može ponuditi to da je HDZ satkan od korupcije i ponekad će čak i to narodu biti dovoljno. A onda, nakon što dobije vlast na krilima HDZ-ove korupcije, može otići u austrijski kupleraj i sprašiti za dva sata cifru za koju ćemo mi, obični smrtnici, predano i naporno raditi mjesecima.

Ne postoji garancija da su najglasniji borci protiv korupcije ujedno i oni koji su imuni na korupciju. Primjer načelnika Murtera govori suprotno.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!