SILENZIO STAMPA: Nitko se više ne želi ni prisjetiti obljetnice Milanovićeve inauguracije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Aktualni predsjednik Zoran Milanović svečano je prisegnuo 18. veljače 2020. godine, a njegova druga obljetnica na toj časnoj dužnosti protekla je bez ikakvog odjeka. Bez analiza, bez prisjećanja, bez polemika i bez njega samoga.

Tek se u ponedjeljak pojavila novost o još jednom iznevjerenom obećanju, o onome da će novi predsjednik imati manje dužnosnika od svoje prethodnice, Kolinde Grabar – Kitarović. Novopečeni predsjednik Milanović na samom početku mandata ne samo da je obećao da će imati manje dužnosnika od svoje prethodnice, rekao je da će prepoloviti njihov broj! Dvije godine kasnije, dakle čak i prije isteka prve polovice mandata, ima ih više. Do kraja mandata, tko zna, možda će ih imati i dvostruko više.

Predsjednik Milanović uspio je nedvojbeno i grubo prekršiti ne samo svoja javna obećanja rečena u intervjuima, nego čak i ona iz svojeg inauguracijskog govora.

Prije točno dvije godine, u svojem inauguracijskom govoru, kazao je:
„U vanjskoj politici fokusirat ću se, također, na one točke na kojima se mogu graditi suradnja i prosperitet. Nema dvojbe da takvih točaka ima neusporedivo više od onih koje nas udaljavaju i od susjeda i od svijeta, čak i kada su posrijedi države s kojima imamo najviše neriješenih pitanja.„

Ne postoji nijedan predsjednik, ne samo u Hrvatskoj, nego i izvan granica Lijepe Naše, koji u ovom trenutku ima gori status u diplomatskim krugovima od Zorana Milanovića.

I to baš zbog toga što se u svojim govorima nije fokusirao na one točke na kojima je mogao graditi suradnju i prosperitet, nego upravo suprotno. U svakom svom govoru inzistirao je na točkama koje nas udaljavaju i od susjeda i od svijeta – od zabrane ulaska Finske i Švedske u NATO, preko konstantnih rusofilskih izjava, predsjednik Milanović uspio se srozati na razinu redikula i ustvari je najveća sreća Hrvatske to što ga više nitko ne shvaća ozbiljno.

I zato je najbolje ovako, jednostavno prešutjeti da Hrvatska ima predsjednika i nadati se da nitko drugi to neće primijetiti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!