Milanoviću, smisli novu poruku. Ova o povlačenju EU novca skroz se izlizala

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednik Milanović ponovno je u četvrtak podsjetio Riječane da trebaju iskoristiti novac iz EU fondova, baš kao što je to učinio u lipnju prošle godine na obilježavanju Dana Grada Rijeke.
Tada smo pisali da Milanović u svakom gradu u koji ga pozovu koristi istu rečenicu – da hrvatska odricanje od svoje suverenosti treba naplatiti kroz što veće povlačenje novca iz EU fondova.
S tom jednom te istom rečenicom Milanović je obilazio, a vidimo da i dalje obilazi Hrvatsku, kao lijeni komičar koji nastupa samo s jednim vicem jer mu se ne da pripremiti više materijala.

Ali, kako politika nije jednodimenzionalna, a Milanović ne pokazuje potrebu za novim temama, ispada da Predsjednik Republike Hrvatske misli da su ovi koji ga pozivaju, da izvinete, slaboumni.

Da im treba ponavljati i ponavljati i ponavljati sve dok im poruka napokon ne dopre do slabašnog mozgića.

Ako si došao u Rijeku u lipnju prošle godine i rekao „Hrvatska se ulaskom u EU odrekla dijela suvereniteta i to treba nadoknaditi obilnim korištenjem novca iz EU fondova”, a onda si ponovno došao u Rijeku devet mjeseci kasnije i rekao: „Treba surađivati sa centralnom vlašću što je moguće više i iskoristiti svaki euro iz EU fondova”, kakvu poruku šalješ?

Dakako, ne misli Predsjednik RH da su hrvatski dužnosnici mahom intelektualno potkapacitirani za poslove za koje su ih građani zadužili, a pogotovo tako ne misli o onima koji ga pozivaju da uveliča njihova događanja.
Njemu se naprosto ne da pripremati nove teme i slati nove poruke. Jednostavnije je nakon završetka službenog protokola čekati da novinari počnu postavljati pitanja i potom improvizirati na jednak način kao što improvizira otvoren prozor kada zapuše vjetar.

Ipak, bilo bi pristojno da nakon dvije godine mandata Predsjednik sjedne sat-dva i sa svojim silnim savjetnicima izmisli barem jednu novu poruku koju će slati, ako ništa drugo, do kraja mandata. Ova o povlačenju EU novca doista se izlizala.

Foto: fah


PODIJELI S PRIJATELJIMA!