Prijevara birača i gaženje riječi postali su Mostov modus operandi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Parlamentarni izbori su pred vratima, a nervoza u oporbi raste paralelno s biračkom potporom HDZ-u. Da vladajuća stranka može mirno spavati potvrdio je i najnoviji Crobarometar Nove TV prema kojem HDZ u ožujku bilježi novi rast od 1,1 posto pa trenutno može računati na glasove 30,4 posto birača. SDP je daleko iza, stagnira na 12,4 posto, slijede Most s 8,4 posto, Možemo! sa 7,2 i DP sa 6,6 posto podrške birača.

Računica je ovdje jasna. Samostalno nitko nema šanse protiv HDZ-a, a koalicija oporbenih stranaka koje trenutno prelaze izborni prag neprirodna je i nelogična. Svjesni su toga i čelnici većine spomenutih stranaka pa još uvijek sramežljivo govore o toj temi. Iznimka su Mostovci koji su, po svemu sudeći, spremni na sve da bi s vlasti svrgnuli HDZ kojemu još uvijek ne mogu oprostiti buran prekid 2017. Ideju koju kroz medije provlače posljednjih godinu dana aktualizirala je ovih dana Mostova Marija Selak Raspudić koja je opet otvoreno poručila – nakon izbora je i koalicija s ljevicom opcija!

Dvije su riječi pritom ključne – nakon izbora. Most, dakle, sprema još jednu prijevaru svojih birača. Na izbore će izaći samostalno, promovirajući svjetonazore i ideje zbog kojih im gore spomenutih osam posto birača još drži stranu, a onda će nakon izbora koalirati sa strankama čije ideje i svjetonazori su potpuno oprečni njihovima.

I to nije jedini apsurd koji proizlazi iz plana supružnika Raspudić, Petrova, Grmoje i ostatka ekipe. Nikome nije sasvim jasno kako bi ta zamišljena Vlada Mosta s Možemo! i SDP-om uopće funkcionirala. Kako bi se dogovorili oko pitanja pobačaja, istospolnih zajednica, migracija, odnosa prema vjerskim institucijama i sličnih tema oko kojih im se stavovi razlikuju? I to ne u nijansama, već u potpunosti.

Birači takva neprirodna politička koketiranja i saveze teško opraštaju. Na ljevici su toga, očito, koliko-toliko svjesni, pa su dosadašnja Mostova udvaranja rezultirala košaricom. No, u želji da svrgne s vlasti omraženi HDZ, Most je spreman na sve pa i na pakt koji bi njihovi birači vjerojatno nazvali ‘ugovorom s crnim vragom’. Što je najgore od svega, ovakav politički egzibicionizam u redovima Mosta uopće ne iznenađuje. Sjetimo se samo famoznog obećanja Bože Petrova da neće u koaliciju ni s SDP-om ni s HDZ-om koje je čak ovjerio kod javnog bilježnika. Da bi nakon izbora prvo dogovorio vladu s SDP-om, pa se predomislio i koalirao s HDZ-om. Sjetimo se Grmojine oklade s Kapulicom oko afere Slovenska i pregaženog obećanja da će otići iz politike ako izgubi. Gaženje riječi i prijevara birača postali su modus operandi Mosta. Koliko je još birača spremno stati uz takav Most vidjet ćemo vrlo brzo. Kako reče gđa Selak Raspudić – nakon izbora.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!