Je li Miletić institucijama prijavio nastavnike-pedofile ili optužuje bez osnove?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Mostov Marin Miletić ponovno je uspio sablazniti javnost. Čovjek koji se u javnosti prikazuje kao veliki vjernik, istovremeno po društvenim mrežama hvaleći ‘barba Putina’ i njegovo ‘rokanje’ po Siriji, političar koji ne vjeruje u modernu znanost i poziva građane na bojkot cjepiva protiv covida, ovoga puta napao je prosvjetare.

Odgovarajući na komentar kolegice Anke Mrak Taritaš vezan uz slučajeve pedofilije u Crkvi, Miletić je poručio kako je ‘pedofila ionako najviše među učiteljima, profesorima i trenerima’. Miletić, veli, to jako dobro zna jer je i sam radio u prosvjeti. To je Miletiću zapravo jedini argument na koji se poziva, donoseći ozbiljan sud o pedofiliji u prosvjetarskim redovima. Ako je Miletić zaista tako dobro upoznat s pedofilskim slučajevima kojih, prema njegovim riječima, ima poprilično, možda ne bi bilo zgorega da o toj temi s njim popričaju i određene institucije. Policija i DORH prije svega. A možda je Miletić, kao savjesni građanin, te silne slučajeve već prijavio institucijama. I to je moguće. No, prije će biti da Miletić ponovno lupa i optužuje bez stvarne osnove.

Kasnije se pokušao opravdati, tvrdeći kako je želio ukazati da je pogrešno generalizirati, optužujući kompletnu Crkvu za pedofilske grijehe pojedinaca. Pa je učinio isto, generalizirajući o pedofiliji među prosvjetarima.

Na žalost, činjenica je da takvih slučajeva ima i u Crkvi i u školama. Riječ je o najgnjusnijem ljudskom činu koji će svatko normalan osuditi, bez obzira na to je li počinitelj svećenik ili nastavnik. No, optuživati za ozbiljna kaznena djela bez dokaza, paušalno i radi prikupljanja političkih poena jadno je i opasno. U posljednjih nekoliko godina, od početka pandemije, nastavnici, školarci i njihovi roditelji doživjeli su dovoljno stresova za cijeli život i najmanje što im treba je da ih se dodatno zastrašuje odnosno ponižava i ocrnjuje. A baš je to u Saboru učinio Marin Miletić. Stoga je isprika koju je od njega zatražilo i Ministarstvo obrazovanja najmanje što može učiniti.

Foto: FAH


PODIJELI S PRIJATELJIMA!